Ai nevoie de recomandarile unui specialist? Ai grija unde le cauti!

Intr-o lume in care suntem inundati de manipulare, de noutati si de opinii diverse, e tot mai greu sa facem diferenta dintre informatii interesate si sfaturile obiective ale unor specialisti.

Cine a incercat sa cumpere un gadget sau un aparat electrocasnic de calitate, a avut de executat niste lucrari de sfaturiamenajari interioare sau a vrut sa isi instaleze un GPS, ca sa dau doar cateva exemple, stie cat de greu e sa faci diferenta dintre pareri, reclame si informatii profesioniste.

Aproape fiecare dintre noi ne-am lovit cel putin o data de o astfel de situatie!

E de ajuns sa efectuezi o cautare pe Google pentru recomandari aspirator bun, manopera acoperis, schimbarea anvelopelor sau orice alte cautari similare si vei gasi mii de rezultate.

Problema e insa ca majoritatea lor sunt doar balast! Adica sunt fie anunturi la mica publicitate, fie paginile unor magazine online sau franturi dintr-o discutie de pe forum.

S-a creat astfel o cerere pentru un anumit serviciu: informatii de calitate!

De aici pana la aparitia unor site-uri specializate care sa trieze si sa organizeze informatiile, in functie de nise, categorii si interese, a fost doar un pas.

Afacerile cu informatii

Informatia inseamna putere si nu este doar un cliseu. In acelasi timp insa, informatiile inseamna si bani pentru cei care stiu le gaseasca, sa le genereze si eventual sa le livreze.

Fara a lungi inutil discutia, putem vorbi deja de o piata a site-urilor cu recomandari si informatii de specialitate din domenii diverse (tehnice, constructii, bricolaj, gradinarit, investitii, IT si asa mai departe).

Indiferent ca vorbim aici despre bloguri tematice sau site-uri care se definesc din capul locului ca surse cu autoritate in domeniu (vezi pentru edificare Recomandari-Specialisti.ro), toate functioneaza dupa aceleasi principii generale.

Astfel, site-urile ofera vizitatorilor informatii gratuite intr-un anumit domeniu, sperand in schimb sa atraga un numar cat mai mare de vizitatori.

Abia acum, site-urile respective pot incepe sa castige bani din reclama pe care o vand catre propria audienta, exact ca intr-o afacere clasica din domeniul mass-media.

Numarul mare de vizitatori este veriga ce face legatura dintre profitabilitatea site-ului si calitatea informatiilor pe care acesta le ofera.

Toate cele 3 elemente sunt intr-o stransa dependenta ce poate fi sintetizata pe scurt astfel: informatiile de calitate, numar mare de vizitatori, profit.

Aceasta relatie este sintetizata si mai frumos in expresia „content is king” („continutul este rege”) si reprezinta secretul diferentei dintre site-urile de succes si cele care esueaza in aceasta veritabila industrie a informatiei.

Practic in asta consta dificultate si provocarea unui astfel de business. Daca nu reuseste sa vina cu ceva care sa il mentina in topul site-urilor din nisa sa, nu va reusi sa iasa din anonimat iar castigurile vor fi modeste sau nu vor fi deloc.

In foamea lor dupa informatii, vizitatorii nu se cramponeaza niciodata de un site care nu le satisface exigentele ci se vor muta imediat pe o alta pagina pana ce vor gasi ceea ce cauta.

Piata informatiilor este in continua crestere si se afla inca departe de limita saturatiei, iar asta e o veste buna pentru cei care pandesc mereu noi oportunitati.

 

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.