Cum sa economisesti

Daca cele mai multe articole abordeaza teme legate de inceperea unei afaceri, idei de afaceri si diverse oportunitati. In articolul de astazi este vorba despre economisire, mai precis despre cum sa economisesti bani, fie ca e vorba de finantele perfonale, fie ca e vorba de banii unei firme. Articolul se adreseaza deopotriva oamenilor de afaceri, intreprinzatorilor, cat si salariatilor, pensionarilor, elevilor si in general oricui doreste sa economiseasca bani.

Daca urmezi sfaturile de economisire descrise mai jos, s-ar putea sa economisesti pana la cateva sute de dolari pe luna.

1. Plateste cu bani cash. Ocoleste comisioanele pentru carduri, transferuri bancar si diversi alti intermediari, desigur, acolo unde acest lucru este posibil. Fiecare operatiune bancara sau prin intermediari electronici (paypal, alterpay, etc.) te costa, sunt bani care iti ies din buzunar.

2. Cand mergi la cumparaturi fa-ti o lista completa de acasa. Avand o lista cu ce trebuie cumparat, vei fi mult mai disciplinat si nu vei da atat de usor banii pe diverse lucruri inutile.

3. Cauta varianta cea mai ieftina. Atunci cand pe piata exista mai multi furnizori, alege varianta cea mai buna privind raportul calitate-pret. S-ar putea sa alergi mai mult dar vei reusi sa faci economisiri importante. De regula, magazinele de cartier au produse mai scumpe, fa-i un drum pana in piata sau la supermarket, la final de luna vei simti in buzunar diferenta.

4. Economisirea energiei electrice, a apei, cablului TV sau internetului. In afara de regulile de bun simt de a nu lasa lumina aprinsa atunci cand nu este necesar, apa deschisa, vorbitul excesiv la telefon, etc. Poti economisi mult la acest capitol, mai ales daca e vorba de o firma. De exemplu poti renunta la cablul TV si il poti inlocui cu o antena de satelit, poti renunta la un pachet internet cu viteza mare in favoarea unuia mai ieftin cu o viteza mai mica, poti cumpara becuri si aparatura cu consum electric scazut, etc.

5. Poti renunta la telefonia fixa. Companiile de telefonie mobila ofera acum pachete competitive, telefonia fixa iti scoate lunar din buzunar zeci de lei doar pentru abonament. De ce sa platesti pentru doi furnizori care la urma urmei ofera aceleasi servicii?

6. Renunta la vicii. Tot mai scumpe de la an la an, viciile va scot din buzunar chiar si cateva sute de lei pe luna, renuntati la ele si veti economisi nu doar bani ci si sanatate.

Acestea ar fi principalele metode de economisire dar nu sunt singurele. Acum sa nu credeti ca facem apologia lui Hagi Tudose dar parca prea multi oameni cad in extrema cealalta si deloc intamplator, este vorba de acei oameni care au cele mai mari probleme financiare, persoane care au facut credite la banca pentru a-si lua un automobil mai scump decat garsoniera in care locuiesc sau au luat credite pentru imbracaminte si electrocasnice ajungand de multe ori in situatii disperate.

Proastele obiceiuri de cheltuire dauneaza grav sanatatii!

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.