Amenajarea locuinței: cum poți păstra stilul modern instalând calorifere?

james-hollingworth-wQkIGp6uK0A-unsplashO locuință modernă va fi amenajată întotdeauna într-un stil care să îi scoată în evidență personalitatea. Odată ales stilul potrivit, va trebui ca fiecare element al casei să fie în concordanță cu acesta, inclusiv caloriferele. Dacă te temi că alegerea acestora s-ar putea să interfereze cu dorința ta de a beneficia de o locuință modernă, iată cum poți păstra și pe alocuri chiar îmbunătăți acest stil!

Împletește confortul cu estetica

Un calorifer este o expresie a confortului pentru că dincolo de estetică acesta îți oferă o creștere a calității vieții. Ar trebui așadar să alegi calorifere economice și moderne care să îți ofere mai înainte de orice funcționalitatea și abia ulterior ar trebui să fii atent la design.

Pentru a te bucura de un aspect modern, alegerea caloriferelor trebuie să fie făcută în funcție de preferințe, dar și în funcție de recomandările specialiștilor în domeniul amenajărilor interioare. Nu trebuie să uiți faptul că stilul modern poate căpăta și nuanțe din alte stiluri, așadar poți opta și pentru astfel de conlucrări.

Calorifere din oțel pentru efecte scandinave

Practice și eficiente, caloriferele din oțel se potrivesc foarte bine în contextul amenajărilor interioare moderne sau specifice amenajărilor scandinave. În general aceste tipuri de radiatoare se găsesc în variante de culoare albă, iar acest lucru ajută foarte mult în ceea ce privește amenajarea spațiului în conformitate cu stilul ales.

În plus, caloriferele din oțel pot fi achiziționate într-o varietate de dimensiuni, iar numărul de elemenți va ajuta la acoperirea suprafețelor casei. Caloriferele din oțel pot fi utilizate în orice zonă a casei, inclusiv în băi și bucătării, chiar dacă acestea sunt zone cu umiditate mare.

În plus, în băi caloriferele din oțel aduc un mare aport stilistic, deoarece poți opta pentru calorifere port-prosop care eficientizează spațiul și ajută la păstrarea ordinii. Aceste sunt și deosebit de estetice, iar poziționarea acestora nu ocupă foarte mult spațiu, comparativ cu caloriferele convenționale din fontă.

Calorifere din fontă pentru un stil modern cu accente clasice

Dacă stilul casei tale este mai apropiat de clasic sau victorian, atunci poți opta pentru calorifere din fontă. Acestea au anumite avantaje din punct de vedere funcțional, însă sunt dificil de gestionat. Fiind o categorie particulară a caloriferelor, ele sunt destul de greu de integrat în peisaj și ocupă destul de mult loc, lucru care poate crea dificultăți.

Curățarea acestor tipuri de calorifere poate fi deficitară, din cauza dispunerii elemenților, iar curățarea interioară și aerisirea se pot desfășura de asemenea cu dificultate.

Calorifere din aluminiu potrivite stilului modern, cu accente industriale

Unele dintre cele mai bune opțiuni de încălzire sunt caloriferele din aluminiu. Acestea sunt ușoare, se montează cu ușurință și sunt deosebit de estetice. Caloriferele din aluminiu pot fi vopsite și pot face parte integrantă din decorul spațiilor pe care le amenajezi.

Astfel, dacă vrei să îți amenajezi un mic birou în stil industrial sau dacă vrei o locuință cât mai futuristică, atunci optează pentru integrarea caloriferelor din aluminiu în stilul casei tale.

Măștile pentru calorifere – o soluție eficientă și stilată

Un alt aspect important este acela că poți masca orice tip de calorifer cu ajutorul unor măști speciale. Acestea pot decora spațiul în funcție de stilul camerelor, însă pot reține o parte din căldură, împiedicând-o să ajungă în restul camerei. Totuși soluția este una eficientă din punct de vedere estetic, pentru că te ajută să obții aspectul dorit.

În concluzie, nu ar trebui să eviți caloriferele crezând că acestea nu se vor potrivi în cadrul amenajărilor interioare pe care le faci în locuința ta. Din contră, alege modelul corect de calorifer care să îți pună în valoare spațiul și care să te ajute să conferi casei tale un strop de personalitate.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.