Afacere din blogging

Fostul designer grafic Macala Wright Lee nici nu banuia in 2007 succesul de care avea sa se bucure blogul FashionablyMarketing.Me pe care tocmai il lansase. Prin intermediul acestui blog, Macala isi asternea in scris gandurile despre moda si lifestyle sau raspundea intrebarilor puse de cititori ajungand, prin articolele sale, sa le ofere consultanta gratuita online.

In 2009, incurajata de popularitatea de care se bucura blogul si parerile ei in randul internautilor, a lansat WhyThisWay.com, un site de consultanta online.

In prezent internetul s-a transformat pentru Macala Wright intr-o afacere full-time, cu un profit anul de 250 000 dolari si doi angajati.

Nu am vazut initial blogul ca pe o afacere sau ca pe o sursa majora de venit, il foloseam pentru a sonda piata si pentru a afla parerile consumatorilor de moda si lifestyle, domeniu in care activam, si pentru a observa cum sunt influentati acestia de impactul internetului, era un subiect care ma interesa si despre care nu vorbea nimeni, asa ca m-am hotarat sa vorbesc eu, marturiseste Macala.

Succesul de care se bucura blogul ei a facut-o sa traga cateva concluzii interesante, fostul designer considera ca bloggingul este cea mai efixcienta metoda a zilelor noastre pentru dezvoltarea unui brand personal, indiferent ca urmaresti sa intri in atentia unor angajatori (caz in care nu prea te intereseaza traficul, e de ajuns sa il vada „cine trebuie”), ca vrei sa te lansezi in politica sau doresti sa promovezi o afacere.

Intrebata despre consturile blogului, Macala a dezvaluit ca in afara de costurile legate de webhosting a platit initial 500 dolari unui webdesigner si a invatat totul din mers, inclusiv tehnici de optimizare pentru motoarele de cautare, fiind o personalitate autodidacta s-a documentat pe xcont propriu si a invatat pas cu pas tainele web-ului.

Blogul genereaza in mod direct, in prezent un venit lunar de 1000 dolari insa m-a ajutat foarte mult in lansarea celorlate afaceri online generand in mod indirect sume mult mai mari datorita faptului ca majoritatea clientilor pentru serviciile pe care le oferim pe alte site-uri, vin de pe blog sustine Macala intr-un interviu.

Daca va intrebati ce trafic are blogul respectiv, este vorba de o medie aproximativa de 1500 vizitatori pe zi, ceea ce nu este foarte mult dar care este suficienta pentru un blog de succes daca luam in calcul ca dincolo de volumul de trafic, conteaza si calitatea acestuia.

Rugata sa dea un sfat celor care viseaza la un succes similar, Macala a raspuns fara ezitare ca informatiile de pe site,  calitatea articolelor, continutul unic si pozele originale sunt cheia succesului in afacerile online in general si in blogging in special.

Cine o poate contrazice? 🙂

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.