Google Panda in Romania

Sau mai corect spus, pentru site-urile in limba romana.

Google Panda este un nou algoritm dupa care functioneaza pozitionarea site-urilor in cautarile efectuate pe Google. Pentru a tine pasul cu dezvoltarea web-ului, cu numarul mare de site-uri aparute si cu concurenta tot mai acerba in mediul online, Google isi actualizeaza mereu algoritimii schimbandu-si criteriile dupa care acestia functioneaza, insa Google Panda este o schimbare majora cu consecentie importante.

Ce este Google Panda si cum influenteaza site-urile in limba romana?

Noul algoritm Panda a fost lansat in luna februarie pentru site-urile in limba engleza iar din 12 august 2011 este activ si pentru site-urile in limba romana. De fapt vorbim de 2 versiuni pentru ca in aprilie 2011 a fost lansata o noua versiune Panda.

Cu aceasta ocazie au fost afectate cu o scadere de 30-40% a traficului site-uri mari, in special directoarele de articole si agregatoarele de continut in general.

Scopul principal pentru care a fost creat noul algoritm, este acela de a „curata” rezultatele cautarilor de site-uri irelevante sau de slaba calitate in ceea ce priveste continutul. In special sunt vizate acele site-uri care nu au continut original, acele site-uri numite „ferme de continut” care aduna continut nerelevant dar care apareau in topul anumitor cautari. Ma refer aici la agregatoare, site-uri de anunturi online, directoare web, comparatoare de preturi si altele de acest gen.

Google Panda se inscrie in aceeasi tendinta a lui Google de a lupta impotriva spamului si a tehnicilor de black hat SEO.

Daca vreti sa va adaptatati site-urile noului algoritm pentru a face fata cerintelor de calitate ale algoritmului, in cazul in care ati fost loviti, ar trebui sa va indreptati atentia asupra continutului duplicat, asupra linkurilor interne si externe (nu mai conteaza atat de mult cantitatea ci calitatea linkurilor) si asupra continutului flash.

Chiar si asa rezultatele nu vor fi imediate ci dupa cateva saptamani Google s-ar putea sa reconsidere modificarile pe care le-ati adus site-urilor voastre.

Per total, Google Panda este un pas inainte pentru rezultate mai curate si mai relevante in cautarile Google, pentru site-uri care ofera ceva cu adevarat util si pentru descurajarea site-urilor care nu fac decat sa „polueze” internetul. Cel putin aceasta este intentia, ramane de vazut cat de mult se va apropia Google de obiectivul ales si cum vor evolua tehnicile SEO.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.