Aplicatii smartphone anti-teapa

Vrei sa stii daca taximetristul te trage in piept? Nimic mai simplu, pornesti aplicatia smartphone care contorizeaza cursa in paralel cu aparatul de taxat.

Ai dubii despre un restaurant sau un local? Foloseste-ti aplicatia de pe telefonul inteligent, pentru a vedea notele si comentariile unor clienti care au trecut deja pe acolo.

Sunt doar doua exemple de aplicatii menite sa ne faca viata mai usoara intr-o jungla urbana plina de capcane si pradatori la tot pasul, asa cum este Bucurestiul.

In realitate exista mult mai multe aplicatii de smartphone care va vin in ajutor in viata reala.

Cu Startaxi puteti consulta ce calificative a primit un anumit sofer de taxi, pentru a-l alege pe cel mai bine cotat. De asemeni ii puteti acorda chiar voi un calificativ la sfarsitul cursei.

Cu Speedtaxi puteti vedea cat de aproape de voi este un taxi monitorizat cu o astfel de aplicatie.

Mult mai eficienta este insa Trip Advisor, o aplicatie creata pentru turisti si care are pe lista si aproximativ 400 de restaurante si hoteluri din Romania. Cu ajutorul ei puteti vedea care sunt cele mai apreciate, unde se mananca bine, care sunt preturile si cat de curat este, precum si pe acelea in care nu se merita sa calci.

De asemeni exista deja cateva site-uri consacrate (piatadespaga.ro de exemplu) unde utilizatorii pot raporta institutiile publice in care li s-a cerut spaga.

Impactul acestor aplicatii este momentan redus, avand in vedere ca in Romania sunt foarte putini utilizatori de smartphone, iar dintre acestia si mai putini stiu sa foloseasca aceste aplicatii, in fine, unele dintre aplicatii pot fi pacalite la randul lor.

Insa dincolo de aceste neajunsuri de moment, aplicatiile smartphone deschid usa viitorului, a unui viitor in care va fi din ce in ce mai important pentru firmele, institutiile si afacerile de tot felul, sa fie prezente in mediul online, dar nu oricum, ci cu o imagine impecabila.

Va fi probabil ca la cursa inarmarii, teparii vor cauta moduri tot mai ingenioase de a pacali aplicatiile, iar creatorii de aplicatii vor inventa softuri tot mai sigure si mai eficiente impotriva fraudelor si a pacalelilor de tot felul.

Miza acestei curse vor fi clientii si mai exact, banii acestora.

Internetul insusi va fi mult diferit fara de imaginea cu care ne-a obisnuit pana acum. PC-ul va deveni o piesa de muzeu, Internetul va fi accesat tot mai mult de pe gadgeturi portabile inteligente.

Chiar si ideea de site-web va trebui regandita, astfel incat sa se integreze cat mai bine in ecranele mici ale tabletelor si smartphone-urilor. Dar asta deja este subiectul unui alt articol…

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.