Bill Gates, dincolo de brand

Povestea lui Bill Gates este probabil cea mai cunoscuta poveste de succes din ultimii 30 de ani de aceea am stat in cumpana daca sa o includ sau nu in aceasta mini-serie insa tocmai datorita popularitatii si interesului pe care il succita, m-am decis sa nu o ignor. In afara de cateva date biografice veti descoperi mai jos si cateva din insusirile principiile care l-au ajutat pe Gates sa ajunga unul din primii trei miliardari ai planetei.

Bill Gates s-a nascut in 1955 intr-o familie cu posibilitati peste medie si inca de mic i s-a cultivat dragostea de munca si ideea ca inteligenta aplicata te poate ajuta sa obtii orice iti doresti.

In scoala era un elev bun la matematica si stiintele exacte iar dragostea fata de computere si informatica a venit aproape de la sine.

In anii `60 si inceputul anilor `70 Bill Gates impreuna cu un grup de colegi pasionati de calculatoare lucreaza in compania celor de la  Computer Center Corporation (CCC) si studiaza codurile sursa.

In 1973 este admis la Hardward unde il cunoste pe Steve Ballmer, viitorul partener si asociat impreuna cu care va infiinta mai tarziu Microsoft. Desi Bill Gates a fost admis la Harward nu a reusit niciodata sa isi ia diploma, renuntand la facultate pentru ca si-a pierdut interesul pentru studii si a fost din ce in ce mai atras de computere si de softurile acestora lucrand nopti in sir alaturi de un numar restrans de amici printre care si Paul Allen (cel de la Apple). In 1985 a lansat primul sistem de operare Windows iar in ultimii ani s-a retras din companie implicandu-se in mai multe proiecte caritabile.

De aici povestea a facut cariera, nu voi intra acum in amanunte tehnice plictisitoare.

Intrebat care sunt pasii care l-au ajutat sa devina cel mai bogat om al planetei, Bill Gates a dat reteta succesului: Pasiune – Inteligenta – Integritate – O echipa buna – Calitati de lider.

Pasiunea

Pasiunea ofera o motivatie foarte puternica (Bill Gates a renuntat la una dintre cele mai prestigioase universitati americane pentru a-si cultiva pasiunea) si o concentrare pe masura. E mult mai usor sa obtii succesul intr-un domeniu de care esti pasionat.

Inteligenta

Desi o mare parte din inteligenta este nativa (adica o ai sau nu o ai), restul se poate cultiva. Citeste carti, devoreaza informatia care te intereseaza si pe care o poti gasi gratuit pe internet, pe scurt, investeste in educatia si inteligenta ta.

Integritatea

Integritatea este un ingredient important atunci cand este in joc imaginea afacerii sau a familiei tale. Fii sincer in eforturile si in scopurile pe care le urmaresti.

O echipa buna

Crearea unei echipe bune este esentiala in cresterea rapida a unei afaceri. Absolut toate marile afaceri sunt rezultatul unei munci de echipa, nu a unui singur om. Daca vrei ca afacerea ta sa cunoasca un succes important trebuie sa imparti activitatea si sa delegi profesionisti care sa preia responsabilitatile la care se pricep cel mai bine.

Calitatile de lider

Sunt esentiale pentru a putea forma o echipa si a o putea conduce. Tu esti capitanul iar afacerea si echipa ta sunt corabia, pentru a o putea conduce la victorie si a o salva din furtuni, trebuie sa fii un lider autentic si puternic. Partea buna e ca si aceste calitati se pot invata.

Iata cateva citate prin care Bill Gates s-a autocaracterizat la un momentdat sau prin care si-a exprimat ideile si conceptiile proprii:

Fii dragut cu tocilarii. S-ar putea sa ajungi sa lucrezi pentru unul dintre ei.

Daca nu o poti face bine macar fa-o sa arate bine.

Daca as fi avut vreo idee despre vreo linie de finish, nu crezi ca as fi trecut-o cu multi ani in urma?

Viata nu e corecta, obisnuieste-te cu ideea!

Oamenii de pretutindeni iubesc Windows-ul.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.