Au facut 50 000 de dolari vanzand nimic

Una din marile companii americane a inregistrat vanzari de Black Friday de 54 000 de dolari vanzand clientilor sai absolut nimic, cu $5 bucata.

Oricat ar parea de halucinant stirea este cat se poate de adevarata, oferta fiind postata pe site unde arata dupa cum puteti vedea in imaginea de mai jos.

nimic de vanzare cu 5 dolari bucataCumparatorul era instiintat ca in schimbul celor 5 dolari nu va primi nimic, o oferta de Black Friday absolut unica pe piata 🙂 .

De ce ar cumpara cineva nimic?

Cards Against Humanity (https://cardsagainsthumanity.com/) este deja celebra printre internautii americani pentru ofertele-pamflet pe care le are.

Produsul lor originar si principal este un joc de carti cu texte amuzante si rautacioase. Apoi au inceput sa difersifice oferta.

In afara de nimic cu 5 dolari bucata, aceeasi companie mai vanduse cu 6 dolari bucata cate o cutiuta cu balegar de vaca drept oferta unica de sarbatori („holiday bullshit” in engleza, un joc de cuvinte care subliniaza ipocrizia cadourilor facute doar de forma), incasand cu aceasta ocazie aprox. 30 000 de dolari.

Revenind la vanzarea de nimic, site-ul https://cardsagainsthumanity.com/ oferea clientilor si o sectiune de suport din care citam:

Despre aceasta oferta uimitoare

Daca va dau cei $5 voi primi ceva in schimb?

Ne bucuram foarte mult ca puneti aceasta intrebare. Raspunsul este : NU!

De ce vindeti nimic?

De Black Friday toata lumea vinde cate ceva. Suntem singura companie care ducem oferta de Black Friday la un nivel superior si vindem nimic!

De ce ar da cineva 5 dolari fara sa primeasca nimic in schimb?

Pentru ca e cea mai tare oferta de Black Friday pe care ai intalnit-o vreodata si vei face parte dintr-un grup select de persoane carora le este adresata.

Si lista asa-numitelor intrebari si raspunsuri continua in acelasi stil, ironizand isteria consumerita iscata in fiecare an de asa-zisele oferte de Black Friday.

Succesul este garantat de notorietatea celor de la Cards Against Humanity, de gustul clientilor pentru umor si disponibilitatea lor de a intra in acest joc, precum si de faptul ca o buna parte din veniturile obtinute in acest fel sunt donate unor organizatii caritabile (din 2012 pana azi compania a donat peste 4 milioane de dolari).

Din orice unghi am privi lucrurile, ele sunt interesante si lasa loc de multe polemici. Pe deoparte putem vorbi aici de un afront adus oamenilor din tarile sarace unde 5 dolari pot insemna o zi de salariu, pe de alta putem aprecia ideea inedita de business si succesul ei neasteptat.

In orice caz un lucru e sigur: conceptul ca ai nevoie de bani ca sa faci alti bani a primit o lovitura serioasa. 🙂

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.