Femeile prefera cumparaturile online

Desi am fi tentati sa credem ca e invers, cand vine vorba de cumparaturi online femeile sunt mai putin reticente decat barbatii.

La fel ca si in lumea reala, femeile petrec mai mult timp admirand diferite oferte comerciale, intrand prin toate magazinele ce le ies in cale, chiar daca vorbim de magazine virtuale.

Un studiu recent, realizat in tarile Uniunii Europene, a scos la inveala date interesante despre comportamentul online al femeilor, date care pot fi de un real interes pentru cei care au sau vor sa dezvolte afaceri in domeniul comertului electronic.

Din cele aproape 200 de milioane de femei din Uniunea Europeana care acceseaza zilnic internetul, conform estimarilor, aproape 90% il folosesc inclusiv pentru a face cumparaturi online.

In topul produselor si serviciilor achizitionate de acestea de pe Internet se situeaza : in primul rand electrocasnicele, ofertele turistice si pe locul trei, produsele cosmetice.

Studiul a fost realizat de Mediascope, o companie de sondare a pietei si a cuprins un esantion de peste 50 000 de subiecti din toate regiunile Europei, din Norvegia pana in Bulgaria si din Irlanda pana in Spania.

Motivele pentru care femeile sunt mai receptive fata de cumparaturile online decat partenerii lor sunt multiple: in primul rand faptul ca folosesc mai des si internetul.

Conform aceluisi studiu, din 2004 pana azi, timpul pe care femeile il petrec online a crescut cu 77%.

83% dintre femeile care au participat la studiu au declarat ca isi verifica zilnic casuta de email si contul de pe retelele de socializare. Verificarea mesajelor primite, schimbarea pozei de la avatar sau a statusului, reprezinta activitati de rutina pentru ele. 55% dintre ele fac asta si in timpul altor activitati, cum ar fi privitul la TV sau prepararea mesei.

Asta inseamna o expunere mai mare la reclame.

Mai multe reclame virtuale echivaleaza cu mai mult cai de acces intr-un magazin, de aici pana la cumparaturi nu mai e decat un pas. Spre deosebire de barbati, femeile sunt mult mai tentate sa-l faca.

In general femeile au mai mult timp liber decat barbatii pentru ca multe dintre ele sunt casnice sau sunt in concediu de maternitate, deci timp mai mult pentru a naviga pe Internet si a visa cu ochii deschisi la o rochie dintr-un magazin virtual, la un cantar electronic sau la o vacanta in Cipru gasita pe un site de turism.

In fine, nu putem neglija nici pasiunea innascuta a femeilor pentru shoping.

Toti acesti factori constituie o combinatie fatala care fac din femei cel mai important segment de clienti din mediul virtual.

Chiar daca un sondaj realizat in Romania ar arata date sensibil diferite (din n motive care ne despart inca de societatile occidentale), el este foarte important pentru proprietarii de magazine online si cei care activeaza in mediul virtual pentru ca reprezinta o calatorie in viitor. Tendintele autohtone fiind dictate de cele din Occident, pe care le mimeaza cu o intarziere de 5-10 ani.

Preferintele pentru Internet ale femeilor au repercursiuni si pe piata tabletelor si a telefoanelor, 73% dintre femeile europene preferand gadgeturile care ofera si acces la Internet.

Cu toate astea laptop-urile si PC-urile raman in topul dispozitivelor de pe care europenii se conecteaza online (67%), urmate la o oarecare distanta de telefoanele mobile(21%) si de tablete(8%).

Studiul a mai scos la iveala faptul ca europenii sunt mai conectati la Internet decat oricand, aproape 426 de milioane de utilizatori la nivelul intregului contineant (UE si non-UE, inclusiv Rusia).

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.