Campionatul Mondial 2010, aproape de start

Cea mai asteptata competitie a anului 2010 sta sa inceapa. Nimeni si nimic nu garanteaza ca echipele calificate la turneul final sunt cele mai bune 32 de echipe ale momentului, insa cu totii suntem convinsi de faptul ca fiecare reprezentativa participanta la Campionatul Mondial din Africa de Sud este decisa sa ofere absolut totul in orice moment. In plus, fotbalul anului 2010 pare un fotbal total. Desi ramane acel joc al carui mister e legat de capacitatea de a face efort in echipa si de a gandi tactic in teren, el nu arata nicidecum ca un joc dominat de trecut, ignorant in fata propriului viitor si intretinut de pompa unei religii universale.

De la dexteritate, capacitate de efort si dispozitia spre jocul gratuit sau spre improvizatie pana la concentrare si elaborarea scenariilor de joc; de la capacitatea de a pune eficient in practica forta unui sistem pana la influenta resurselelor care permit recuperarea socurilor psihice; de la bucuria marcarii unui gol spectaculos pana la duritatea unui fault “gandit”… Somitatile de pe bancile tehnice gandesc diferit fenomenul dar acest aspect ii ofera diversitate. Si interes. Farmecul sportului rege nu dispare, ci dimpotriva, asocierea lui cu continentul african ofera condimentul necesar pentru o propulsie de efect.

Si ce poate oferi o proiectie mai concreta fenomenului decat o competitie de anvergura asa cum este Campionatul Mondial de Fotbal? O intrecere care aduna 32 de echipe din intreaga lume adunate dupa selectia de conclav pe care o presupune o astfel de competitie de elita. Milioane de fani de peste tot vor urmari cu sufletul la gura fiecare eveniment ce va avea loc in apropiere de Pretoria, Johannesburg, Cape Town sau Durban.

Campionatulmondial2010.ro va incerca sa asigure inaintea, pe parcursul si la finalul competitiei africane un nucleu de informatii, analize si dezbateri care sa te faca sa simti miza si calitatea unei astfel de competitii de anvergura. Va reusi Italia sa-si pastreze titlul? Pregasc germanii razbunarea? Poate regina Europei, Spania sa domine cu acea autoritate dinastica si fotbalul mondial? Scapa Brazilia de blindajul mitologic? Poate Argentina lui Maradona cu al sau lot de poeti, matadori si dansatori sa profite de gigantismul lui Messi? Resueste Cristiano Ronaldo sa urce Portugalia pe cele mai inalte culmi? Ramai pe campionatulmondial2010.ro pentru a afla deznodamantul.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.