Multe absențe pentru România la Jocurile Olimpice: Ce șanse mai are echipa lui Mirel Rădoi?

imagine2Echipa națională de fotbal a României nu va putea alinia cei mai buni fotbaliști la ediția din această vară a Jocurilor Olimpice.

Întrucât Jocurile Olimpice nu fac parte din calendarul FIFA, cluburile nu sunt obligate să lase fotbaliștii la această competiție.

Până în acest moment, Mirel Rădoi a anunțat că patru fotbaliști din străinătate au fost informați că nu vor fi lăsați la Jocurile Olimpice de cluburile lor.

„Ne lovim de câteva refuzuri. Va exista o negociere, încercăm să găsim o fereastră. Nu cred că vom putea să aliniem jucătorii pe care ni-i dorim. Trebuie să găsim soluții. Sunt deja patru nume din străinătate pe care cluburile au refuzat să îi lase”, a spus Mirel Rădoi într-o conferință de presă.

Ianis Hagi, Răzvan Marin, Valentin Mihăilă și Dennis Man sunt jucătorii care vor absenta de la Jocurile Olimpice.

La ei se pot adăuga și cei din competiția internă. FCSB a anunțat deja că nu va lăsa fotbaliștii, în condițiile în care la acea dată sunt meciurile din preliminariile pentru cupele europene.

În schimb, CFR Cluj a transmis că va permite jucătorilor să participe, în timp ce Universitatea Craiova nu a luat o decizie. Și jucătorii de la Viitorul vor fi lăsați să participe la Jocurile Olimpice.

Ce șanse mai are România?

Potrivit cotelor la pariuri, România are în acest moment șansa a 9-a la câștigarea Jocurilor Olimpice. Echipa noastră are cota 34.00 și este depășită de Brazilia (cota 4.00), Franța (cota 4.50), Argentina (cota 4.50), Spania (cota 5.50), Germania (cota 6.00), Japonia (cota 17.00), Mexic (cota 23.00) și Coasta de Fildeș (cota 29.00). Cotele sunt preluate de pe platforma operatorului licențiat NetBet. Toate meciurile de la Jocurile Olimpice vor fi incluse și în secțiunea NetBet pariuri live.

România face parte din grupa B, alături de Noua Zeelandă, Coreea de Sud și Honduras.

Echipa noastră va debuta pe 22 iulie, împotriva Hondurasului, la Kashima. Trei zile mai târziu, tricolorii se vor duela cu Coreea de Sud, de la ora 14:00 în România. Ultimul meci din grupă e programat pe 28 iulie, de la ora 11:30, contra Noii Zeelande.

Mirel Rădoi se poate baza la Jocurile Olimpice pe jucători sub 24 de ani (născuți pe sau după 1 ianuarie 1997), alături de trei jucători mai vârstnici.

Printre jucătorii pe care Mirel Rădoi îi poate avea la dispoziție se află portarii Marian Aioani (Chindia) și Catalin Căbuz (Viitorul).

De asemenea, dintre fundași este certă prezența jucătorilor Cristian Manea (CFR Cluj), Raul Opruț (Hermannstadt), Virgil Ghiță (Viitorul), Denis Ciobotariu (CFR Cluj), Ricardo Grigore (Dinamo), Radu Boboc (Viitorul), Andrei Chindris (FC Botoșani) și Mihai Velisar (Gaz Metan Mediaș).

Ca mijlocași, Rădoi poate apela la Marco Dulca (Chindia), Valentin Costache (CFR Cluj), Ronaldo Deaconu (Gaz Metan),  Andrei Ciobanu (Viitorul), Marius Marin (Pisa), George Merloi (Astra) și Mihai Dobre (Dijon).

Dintre atacanți, Rădoi îi poate avea la dispoziție pe George Ganea (Viitorul), Robert Moldoveanu (Dinamo) și Adrian Petre (UTA Arad).

În perioada următoare, Mirel Rădoi va purta negocieri pentru a convinge și celelalte cluburi să lase fotbaliștii la Jocurile Olimpice, având în vedere că oricum sunt și fotbaliști care vor absenta din cauza problemelor de sănătate.

Grupele de la Jocurile Olimpice sunt următoarele:

Grupa A: Japonia, Africa de Sud, Mexic, Franța

Grupa B: Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Honduras, România

Grupa C: Egipt, Spania, Argentina, Australia

GRUPA D: Brazilia, Germania, Coasta de Fildeș, Arabia Saudită

România a mai participat la fotbal la Jocurile Olimpice în 1924, 1952 și 1964.

Proba de fotbal se va disputa între 21 iulie și 7 august. În proba masculină, Brazilia este campioana en titre. Ca o premieră, la Jocurile Olimpice din această vară se va implementa și sistemul de arbitraj video.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.