Ce sunt banii?

Opreste-te 10 secunde si incearca sa raspunzi la intrebarea „ce sunt banii?”. Nu-i asa ca este o intrebare mai grea decat pare la prima vedere? Definitii sunt multe insa nu toata lumea e de acord cu ele insa nu definitiile de dictionar ne intereseaza acum. Perceptiile despre bani difera de la om la om, pentru unii banii sunt ca niste prieteni pentru ca lucreaza in favoarea lor, pentru altii dimpotriva, sunt ca niste dusmani de moarte, le creaza numai probleme.

Adevarul e ca daca vrei sa preiei controlul asupra vietii tale financiare trebuie sa intelegi banii.

Ce inseamna, sa zicem 100 de dolari?

Pentru unii 100 de dolari inseamna o masa la restaurant cu familia, pentru altii inseamna salariul pe o luna, altcineva ar putea spune ca 100 de dolari inseamna o haina, o rata la banca si asa mai departe. Cate nevoi atate definitii, prin urmare ce inseamna 100 de dolari? Inseamna o idee.

Banii sunt o idee, o idee intarita de increderea generala. Un simbol puternic, universal acceptat.

Cum faci bani

Exista doua mari modele de castigare a banilor: iti vinzi timpul pentru bani sau ai un venit pasiv.

Marea majoritate isi vand timpul pentru bani. Sunt angajatii sau liber profesionistii care castiga direct proportional cu munca pe care o depun. Este modelul cel mai raspandit, cel mai usor dar in acelasi timp cel mai pagubos prin care se pot castiga banii. De ce este pagubos? Pentru ca nu esti cu adevarat liber, esti nevoit sa lucrezi continuu, cand nu mai lucrezi se opresc si banii. Practic firma/compania/institutia la care lucrezi te plateste in schimbul timpului pe care il oferi. Nu mai ai timp de oferit, nici ea nu iti mai da bani.

Venitul pasiv este acel venit care iti intra in buzunar indiferent daca lucrezi sau nu. Daca vrei sa fii cu adevarat independent din punct de vedere financiar, lupta-te pentru acest tip de venit. Este venitul de care se bucura in special cei bogati, adica o mica minoritate din totalul populatiei. Ei au si timp si bani, banii lor nu depind de timpul lor pentru ca ii obtin altfel decat prin vanzarea timpului (asa cum fac angajatii).

Primul pas atunci cand vrei sa iti redresezi finantele si sa iti rezolvi definitv problemele financiare este sa constientizezi diferentele dintre cele doua tipuri de venit si sa iti indrepti energia spre construirea cat mai multor surse de venit pasiv.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.