Vrei mai multi bani?

Dincolo de solutiile obisnuite cum ar fi sa vinzi din lucruri, sa iti iei un al doilea job, sau alte idei, exista o posibilitate de a castiga mai multi bani, pe care majoritatea oamenilor o ignora.

Sa deprinzi noi aptitudini. Daca exista scoli si intitutii de specialitate care formeaza oameni cu o singura specializare dar care este foarte generos remunerata (medicina, drept, etc.) pentru toti ceilalti o singura specializare s-ar putea sa nu-i ajute sa castige suficient de bine.

Si atunci solutia este specializarea continua, invatarea de lucruri noi, acumularea de noi informatii si deprinderea de noi aptitudini care sa te poata ajuta sa-ti diversifici domeniile de activitate si astfel sa iti sporeasca sursele de venit.

Acest lucru este valabil mai ales pentru liber-profesionisti, aceia care lucreaza PFA sau cei care au un mic SRL. Cei din aceasta categorie stiu foarte bine ca din punct de vedere financiar exista pentru ei perioade de prosperitate si perioade de austeritate. Nu ar fi frumos ca atunci cand intervine o perioada de austeritate in activitatea lor economica sa treaca pe un alt domeniu de activitate si sa castige la fel de bine ca inainte dar dintr-un domeniu diferit? Ei bine pentru a face altceva decat fac de obicei trebuie sa aiba cunoastinte suplimentare si alte aptitudini.

Chiar daca nu ai o afacere pe cont propriu si esti un angajat, faptul ca obtii noi calificari si specializari te ajuta de asemeni, ai sanse mult mai mari sa avansezi profesional si prin urmare sa iei un salariu mai bun decat daca ai ramane limitat la o singura specializare.

Cum sa alegi specializarile

In primul rand orienteaza-te spre aptitudini si specializari inrudite ce cele pe care le stapanesti deja. Sa zicem ca lucrezi la o revista si scrii articole, te-ai putea orienta spre online, poti scrie articole, continut sau materiale publicitare pentru site-uri sau iti poti face propriul site. Sau sa zicem ca te pricepi la reparat televizoare, ai putea sa te orientezi si spre reparatul telefoanelor mobile sau al altor componente electronice.

De asemeni poti sa-ti desavarsesti studiile sau cunostintele in domenii de care esti pasionat dar de care nu ai avut pana acum timp. Un sergent major de exemplu poate lua in considerare inscrierea la o facultate de istorie sau drept, cu siguranta o diploma de facultate il va ajuta sa inainteze in grad si ii va creste salariul. Am dat doar doua exemple, cazurile reale pot fi infinit mai variate.

Pentru a deprinde noi aptitudini si pentru a-ti completa cunostintele in domenii diferite, dureaza ceva timp. Trebuie sa investesti timp si bani in propria educatie insa efortul nu va intarzia sa-si arate roadele. Chiar daca acum castigi destul de bine si esti multumit, nu stii niciodata cand iti vor fi necesare noi cunostinte si noi specializari si oricum, un ban in plus nu strica niciodata. Un om cu diverse specializari este un om cu un potential mult mai mare decat altul cu 8 clase.

Specializari diverse inseamna surse de venit diverse. Pe scurt, mai multi bani. Investitia in propria educatie poate fi una dintre cele mai profitabile investitii pe care le vei face vreodata.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.