Cele mai scumpe castele

Casa fiecaruia dintre noi poate fi, metaforic vorbind, propriul sau castel, insa unii chiar locuiesc in castele adevarate, in cel mai propriu sens al termenului.

In ziua de azi nu mai trebuie sa fii rege, duce sau conte pentru a avea un castel doar pentru tine, e de ajuns sa cumperi unul, daca iti poti permite…

Daca sunt intretinute cum trebuie, vechile castele medievale isi pot creste valoarea istorica odata cu trecerea timpului si pot fi folosite ca adevarate masinarii de facut bani daca sunt inchiriate ca hoteluri, platouri de filmare etc. sau cel putin ca investitii pe termen lung, de la o generatie la alta.

Castelele vechi, nelocuite, intr-o stare vizibila de degradare, pot fi vandute cu preturi sub un milion de dolari (ceea ce inseamna mai putin decat un penthouse in Manhattan), cele care sunt bine intretinute si in stare buna, se vand cu preturi cuprinse in 2,5 si 5 milioane $.

Dar sunt si castele care sar bine de cateva zeci de milioane, in special cele care au o insemnatate istorica speciala (cum este castelui Bran, cotat la 70 milioane de dolari, atat din pricina valorii sale istorice, cat si datorita cartii lui Brawn Stoker care i-a conferit statutul de „Castelul lui Dracula”).

O scursa lista a celor mai scumpe castele vandute (nu evaluate) in zilele noastre cuprinde:

Schloss Neidstein, din Germania, vandut pentru 2,5 milioane de dolari.

Construit in 1466, castelul detine o vasta proprietate acoperita cu pajisti si paduri si cuprinde 28 de camere. De asemeni este puternic legat de istoria Bavariei prin familiile nobiliare care l-au detinut de-a lungul timpului.

A fost cumparat pentru ultima data in 2009 de catre un avocat din Amberg, pentru suma de 2,5 milioane de dolari, de la actorul american Nicolas Cage care la randul sa achizitionase castelul in 2006 pentru 2,3 milioane de dolari.

Castelul Devizez in Wiltshire, Anglia, vandut pentru 3,2 milioane de dolari.

Construit in sec. XII de catre stapanitorii normanzi, castelul a gazduit sub acoperisul sau multe capete incoronate ale Angliei.

Castelul are sase dormitoare, 4 bai, 6 camere de oaspeti, un atelier de pictura si o piscina interioara.

A fost achizitionat in 2010 pentru suma de mai sus, de catre designerul britanic Julia Dempster, o femeie de afaceri de succes din Regatul Unit.

Castelul Belcourt din Newport, Rhode Island, SUA

Este un castel relativ nou, fara o istorie medievala ca cele din Europa, fiind construit in 1894 sub indrumarile arhitectului Richard Morris Hunt.

Edificiul are 60 de camere decorate in stilul Renasterii Franceze si Gotic.

Desi nu avea o valoare istorica prea insemnata, castelul a fost achizitionat in 2012 pentru suma de 3,6 milioane de dolari, de catre creatorul de bijuterii Carolyn Rafaelian.

Castelul Seton din Marea Britanie (Scotia), vandut in pentru 8 milioane de dolari.

Cel mai scump castel din Scotia a fost cumparat in 2007 de doi proprietari: Stephen Leach si Heather Luscombe, ambii din Edinburgh.

Considerat a 50 a locuinta din lumea in topul celor mai scumpe, castelul a fost construit in sec. XVIII, contine 6 camere de receptie , 14 dormitoare, sala de biliard, dispensar medical, precum si sute de hectare de padure si pajiste.

Insa de de parte, cel mai scump castel vandut in zilele noastre, este Castelul Ashford din Irlanda, vandut pentru ametitoarea suma de 50 milioane de dolari.

Constructia initiala incepe in 1228, pe parcurs fiind adaugate noi corpuri si elemente arhitectonice.

Suma record pentru care a fost vandut, s-a inregistrat in 2007 cand investitorul Gerry Barrett a platit pentru el 50 de milioane de dolari.

Totusi castelul s-a dovedit a fi o investitie proasta, Barrett fiind nevoit sa il vanda pentru aproape jumatate din suma pentru care l-a cumparat.

Din 2013 apartine lantului de hoteluri Red Carnations, care l-a achizitionat pentru 27 milioane de dolari.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.