Clasificare termopane

La alegerea tamplariei termopan foarte mult conteaza numarul de camere si brandul profilului (ex: termopane Gealan, Rehau, etc…), insa in ultima perioada tot mai multi clienti care aleg sa-si monteze tamplarie pvc sunt interesati si de clasa profilelor termopane.

Clasificarea profilelor in clase se face conform standardului european SR EN 12608 – Profile de policlorura de vinil neplastifiata (PVC-U) pentru fabricarea ferestrelor si usilor. Clasificare, cerinte si metode de incercare – in functie de:

grosimea peretilor exteriori (partea profilului care se vede din interiorul si exteriorul casei);
grosimea peretilor interiori (partea profilului care se aseaza pe zid si partea pe care se sprijina sticla);

astfel:

clasa A – grosime pereti exteriori ≥ 2.8mm, grosime pereti interiori ≥ 2.5mm;
clasa B – grosime pereti exteriori ≥ 2.5mm, grosime pereti interiori ≥ 2mm;
clasa C – fara cerinte.

Pentru incadrarea intr-o anumita clasa este neaparat necesara respectarea simultana a celor 2 conditii, altfel profilul se incadreaza in clasa imediat inferioara.
Spre exemplu, un profil termopan cu grosimea peretilor exteriori de 2.9mm si a peretilor interiori de 2.4mm, se incadreaza in clasa B.

O tamplarie pvc confectionata din profile de clasa A are un coeficient de transfer termic mai mic decat o tamplarie termopan confectionata din profile de clasa C insa va avea un pretmai ridicat.

Practic pentru termopane preturi competitive se pot obtine avand cel mai bun raport clasa profil – adancime montaj – numar camere.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.