Cum sa intretii in mod corect cosul de fum? Descopera tot ce trebuie sa stii!

cosuri de fumToate persoanele care sunt interesate de modul in care se face curatarea cosurilor de fum trebuie sa stie cat de importanta este aceasta procedura pentru a avea parte de o viata sanatoasa. De exemplu, atunci cand cosurile nu sunt curate corespunzator, creste exponential riscul de incendiu, pentru ca hornurile se infunda cu funingine si alte tipuri de reziduuri, ce rezulta in urma arderilor.

Mai mult, eficienta sobelor, a centralelor si a semineelor ori a cuptoarelor scade, pentru ca nu mai au capacitatea de a produse la fel de multa caldura in momentul in care cosurile de fum se infunda. In acelasi timp, riscul de intoxicare cu monoxid de carbon creste si el: daca hornurile sunt blocate Cu fum, monoxidul de carbon nu poate sa iasa si devine periculos.

De ce se infunda cosurile de fum?

In ceea ce priveste motivele pentru care se infunda cosurile de fum, oamenii trebuie sa stie ca lista este una destul de lunga. De exemplu, in cazul centralelor sau a sobelor cu gaz, caramizile se pot disloca din cauza condensului acid rezultat in urma arderilor.

Mai mult, cosurile se pot infunda din cauza combustibilului lemnos, care are o umiditate de peste 20%, dar si din cauza pasarilor care vara tind sa isi faca cuiburi in horn. In acelasi timp, oamenii pot intampina probleme la nivelul cosurilor de fum si din cauza unor constructii necorespunzatoare ori din cauza mizeriilor, a panzelor de paianjen sau a frunzelor suflate de vant.

Cum lucreaza cosarii autorizati?

Cosarii autorizati precum cei de aici, care sunt specializati in lucrari de diferite tipuri stiu sa lucreze in doua moduri diferite: ei se pot ocupa de curatare mecanica, dar si de curatarea catalitica:

  • curatarea mecanica este obligatorie prin lege. Ea trebuie realizata de 2 ori pe an, in functie de modalitatea de incalzire, dar si de combustibilul folosit. Expertii au grija sa indeparteze depunerile din cos si sa verifice daca exista probleme structurale la nivelul hornurilor;
  • cat despre curatarea catalitica, aceasta se realizeaza cu ajutorul unor produse chimice, care au rolul de a indeparta mizeriile sau de a reduce depunerile. Este vorba despre produse care trebuie puse direct pe jaratec si care au nevoie de un horn cald.

Care sunt materialele necesare pentru curatarea cosurilor?

Conform acestor specialisti, cosarii au nevoie de o serie de instrumente esentiale pentru a lucra cat mai eficient. Este vorba despre o lanterna pentru vizibilitate, o ruleta, un spaclu necesar pentru curatare, perii de sarma, dar si accesorii de prelungire, pentru ca specialistii sa ajunga si in spatiile greu accesibile.

Mai mult, cosarii au nevoie si de o lopata, cu ajutorul careia sa indeparteze materialele rezultate dupa curatare, folii care sa protejeze obiectele din proximitatea hornurilor, precum si camere video, pentru a vedea starea in care se afla cosurile. Bineinteles, este important ca specialistii sa fie dotati si cu masti si manusi de protectie!

Din dorinta de a-si intretine singuri casele, unele oameni incearca sa isi curete cosurile fara ajutor de la profesionisti. Recomandat este, insa, sa apeleze la o echipa de specialisti in domeniu, care stiu exact cum sa intervina, pentru ca la final rezultatele sa fie unele excelente. Intreaga operatiune de curatare nu dureaza mai mult de cateva ore si este esentiala pentru o viata excelenta!

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.