Idei de afaceri in 2013
Sunteti in cautarea unei idei de afaceri pentru 2013? Sperati sa deschideti o afacere in anul care tocmai sta sa inceapa?
Daca da, atunci ar fi timpul sa incepeti cu planificarile in acest sens.
Din punct de vedere financiar, social si politic, fiecare an are specificul sau iar in functie de acest specific care se intrevede, putem estima si afacerile care ar putea sa prospere, sau sa dea faliment intr-un viitor nu prea indepartata.
Iata deci, mai jos, cateva idei de afaceri care, credem noi, vor fi pe val in 2013 si in anii imediat urmatori.
Consultant energie verde
Cum pretul energie electrice, precum si cel al gazelor si al combustibililor de tot felul, cresc vertiginos, tot mai multi romani vor dori sa invete cum isi pot echipa locuinta cu generatoare de energie regenerabila. Din pacate (si din fericire pentru cei care vor sa deschida acest gen de afaceri) majoritatea clientilor habar n-au ce presupune obtinerea independentei energetice pentru o locuinta sau, cel putine, cum sa faca in asa fel incat sa plateasca mai putin la factura de energie electrica si cea de intretinere.
Astfel, afacerile din acest domeniu, care deja infloresc de 2-3 ani, vor continua sa se dezvolte tot mai mult, atat in 2013 cat si in anii ce vor urma.
Daca doriti sa va lansati in acest domeniu, acum este momentul.
Panouri fotovoltaice, eoliene, pompe geotermale, au tot viitorul inainte!
Expert marketing multicultural
Traim intr-o lume globalizata, distantele nu mai sunt o problema iar incet incet se estompeaza si diferentele culturale. Insa acestea din urma dispar mai greu decat distantele fizice. Prin urmare multe companii se lovesc de o problema: diferentele de limba si de cultura. Iar acolo unde apare o problema, apare si un serviciu care sa o rezolve.
Jobul unui expert in marketing multicultural, e acela de a ajuta compania sa-si livreze reclama astfel incat sa o faca pe intelesul unui grup minoritar pe care il tinteste.
Un studiu de piata al AccurateLeads, a scos la iveala faptul ca, la nivel mondial, firmele care nu tintesc si grupurile minoritare, pierd aprox. 3 miliarde de dolari.
Pentru a-si vinde produsele catre astfel de comunitati, firmele trebuie sa cunoasca locurile specifice unde sa-si livreze produsele, mesajele si limbajul cultural specific.
Pe masura ce populatiile planetei se amesteca si apar tot felul de curente culturale, va fi tot mai mare nevoie de experti de marketing care sa tinteasca precis anumite grupuri si minoritati culturale.
Atelier scaune cu rotile
Odata cu speranta de viata, creste si numarul de varstnici care au nevoie de dispozitive auxiliare pentru deplasare, asa cum sunt scaunele cu rotile. Insa, ca orice lucru, si scaunele cu rotile se mai strica si au nevoie de reparatii.
Aici pot interveni atelierele specializate in reparatia unor astfel de dispozitive, la ora actuala aproape inexistente in Romania.
Un astfel de atelier se poate face relativ usor mai ales de cei care au afaceri in domeniul moto-velo.
Clientii pot fi atat centrele de ingrijire batrani si persoane cu handicap, cat si persoane fizice.
Traducatori
Mai mult decat oricand astazi e nevoie de servicii de traducere. Asa cum spuneam mai sus, traim intr-o lume globalizata in care firme din China isi vand produsele in Africa sau in inima Europei iar firme din Romania cauta piete din Rusia sau India.
In acest context este nevoie de cunoscatori de limbi straine „exotice”. Toata lumea stie engleza dar pe masura ce cetrul de greutate financiar-economica al lumii se schimba, vor fi tot mai cautati cei care stiu chineza, rusa, japoneza, portugheza ori turca.
Tehnologie inteligenta
Nu mai e un secret pentru nimeni ca traim in secolul vitezei, in care totul se schimba foarte rapid si ceea ce azi e la moda si de ultima generatie, maine va fi deja perimat si alte gadgeturi vor fi pe lista celor mai cautate produse.
Toata lumea a auzit de produsele de ultima generatie iPhone, iPad, touchscreen, televiziune 3D etc.
Nu trebuie neaparat sa produceti astfel de produse pentru a intra in afacerile cu tehnologie de ultima generatie, e de ajuns sa le comercializati, sa dezvoltati aplicatii pentru ele, softuri de contabilitate primara si planificare a afacerii sau pur si simplu sa scrieti despre ele pe site-uri si bloguri de specialitate.
Sunt asadar o multime de modalitati prin care va puteti lua particica dvstra. din aceasta industrie de miliarde de dolari la nivel planetar.
Climatizare si protectie impotriva dezastrelor
La fel ca in anii trecuti, si in 2013 (si probabil multi ani de acum inainte), vom fi la mila naturii din ce in ce mai schimbatoare.
Temperaturi extreme, inundatii, alunecari de teren, cutremure, in anii trecuti am avut de toate in Romania si in lume iar expertii spun ca aceste fenomene se vor accentua in viitor.
In acest context nu este de mirare ca, de exemplu, piata aparatelor de aer conditionat a explodat pur si simplu in 2012 iar romanii vor continua sa ia cu asalt aceste produse in viitorul apropiat, pentru a se pune la adapost de canicula de la vara.
Insa in afara de piata aparatelor de climatizare, aceasta nisa a luptei cu natura, se refera si la piata de asigurari impotriva calamitatilor, izolatii ale locuintelor, consolidari impotriva cutremurelor, sisteme de avertizare etc.
Text editor
Cu o multime de concurenti si o clientela din ce in ce mai saracita, toate companiile au nevoie de strategii mai bune de reclama care sa le asigure o vizibilitate mai buna decat cea a concurentei si cu un mesaj care sa mearga la inima clientelei.
Dar cum nu oricine stie sa scrie astfel de mesaje, editorii profesionisti de continut (fie ca vorbim de continut online, reclame stradale, fluturase sau articole de ziar advertoriale) vor fi tot mai cautati in anul care sta sa inceapa.
In linii mari, 2013, vine cu cresteri de taxe, cresteri de pret la utilitati, accentuarea fenomenului de globalizare, adancirea crizei economice, precum si cu o crestere a gradului de utilizare a produselor de ultima generatie.
Acestea sunt jaloanele de care trebuie sa tina cont atat vechile afaceri cat si viitorii antreprenori care intentioneaza sa deschida un business in 2013.
Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.