Jocurile pe calculator – idei de afaceri profitabile pentru tinerii programatori

Jocurile video sunt mult mai mult decat niste forme de divertisment specifice erei informaticii. Ele sunt varful de lance al unei industrii de miliarde de dolari anual (peste 30 de miliarde estimate pentru acest an).

Companii precum Nintendo, Sega, Ea Games, sau Blizzard, au devenit branduri bine-cunoscute pentru pasionatii de jocuri cat si pentru cei care sunt la curent cu ceea ce se intampla in aceasta industrie.

Insa in spatele lor, dincolo de brand, se afla adevaratele genii care au facut posibila aparitia unor jocuri, personaje si scenarii care au captivat mintile a milioane de utilizatori din intreaga lume.

Asta inseamna incasari de miliarde de dolari la nivel mondial, incasari care se impart intre comercianti si producatori. Chiar daca cei aflati in spatele unor personaje, jocuri si scenarii video, nu se bucura de prea mare celebritate in randul publicului larg, recompensele lor materiale sunt direct proportionale cu popularitatea jocurilor pe care le creaza.

Pentru profani (marea majoritate a adultilor) lumea jocurilor pe computer e una de neinteles, insa ea are din ce in ce mai multi adepti, in toate colturile lumii, pe masura ce jocurile devin tot mai rafinate, mai realiste si creaza o mai mare dependenta. Mii de adolescenti traiesc aceste jocuri ca pe o a doua viata.

Cu atatia cumparatori si atatia ochi atintiti asupra lor, nu-i de mirare ca producatorii, creatorii si designerii jocurilor video, sunt printre cei mai bine platiti lucratori in IT.

Reteta succesului in aceasta bransa, explicata minimalist, este similara cu aceea a creatorilor de filme sau a scriitorilor de romane: produci o creatie intelectuala care sa se vanda bine si te-ai imbogatit cu ajutorul drepturilor de autor prin care este platit ori de cate ori cine difuzeaza filmul, vinde carea sau jocul respectiv, dupa caz.

Pare simplu dar nu e tocmai usor.

Este esential ca jocul respectiv sa se bucure de popularitate. Nu este obligatoriu sa fie complicat, important e sa prinda la public, doar publicul, prin vanzarile pe care le genereaza, este singurul etalon cand vine vorba de succesul unei productii de acest gen.

Angajati cu salarii de milioane de dolari

Nu trebuie neaparat sa ai propria ta companie producatoare pentru a-ti lua partea ta din aceasta industrie de miliarde de dolari, e suficient sa ai idei si talent pentru a te angaja la o companie producatoare de jocuri.

Ii poti alege ca idoli si modele pe unii dintre cei mai de succes creatori de jocuri video.

La acest capitol japonezii au partea leului, in principal prin Shigeru Miyamoto, cel mai bine platit angajat al Nintendo (peste 1 milion de dolari pe an). El este regele neincoronat al designerilor si dezvoltatorilor de jocuri video si online, cu un palmares de invidiat.

Miyamoto este creatorul unor jocuri celebre ca Zelda, Mario, Donkey Kong si multe altele.

Un loc aparte in lista developer-ilor de jocuri pe computer, il ocupa David Jones, englezul care in 1999 a creat primul joc din seria de succes GTA. Jocurile din aceasta serie s-au vandut in intreaga lumea in peste 100 milioane de exemplare, fara sa mai punem la socoteala si ultima versiune, jocul GTA 5 care s-a bucurat de comenzi in avans, inainte de lansare!

Lista programatorilor de succes poate continua cu Hideo Kojima, Sid Meier, Satoshi Tajiri, Hironobu Sakaguchi (creatorul seriilor Blue Dragon, Final Fantasy si Kingdom Hearts) etc.

De la mijlocul anilor `70, cand au aparut, jocurile video au evoluat atat de mult incat au ajuns sa scrie istoria computerelor si a internetului. Exista utilizatori care cumpara computerele exclusiv in functie de performentele cerute de anumite jocuri pe calculator.

Jocurile online – o sub-nisa a acestei industrii

Nici macar nu trebuie sa fii programator sau sa lucrezi intr-o companie producatoare de jocuri, pentru a incerca sa profiti de pe urma acestei industrii.

Datorita internetului si a jocurilor de browser, aproape oricine isi poate crea propriul site de jocuri online pe care il poate exploata prin vanzarea de reclame, ca orice alt site.

Poti crea un top al jocurilor online, un forum sau o comunitate online de impatimiti ai unor jocuri celebre, tot felul de fancluburi si asa mai departe.

Fiecare poate deveni o idee de afaceri online construita in jurul pasiunii pentru games si divertisment dar cu profituri cat se poate de reale si serioase.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.