Tendinte e-commerce de urmarit in 2022

In 2020, e-commerce a avut parte de o dezvoltare revolutionara. Vanzarile online au generat o cifra de afaceri de 112 miliarde de euro, adica cu 32 de puncte in plus fata de anul 2019. Numarul de tranzactii a crescut cu 5,8% ajungand la 1,8 miliarde. Aceasta dinamica frumoasa se datoreaza izolarii si carantinei dar si aparitiei unor tendinte noi, tendinte pe care le vom descoperi in cele ce urmeaza pentru anul 2022.

Cautare vocala pentru cumparaturile online

Un raport recent publicat de catre Isoksele indica faptul ca numai putin de 20 de milioane de persoane utilizeaza asistentii vocali. Pentru 77% din ei, utilizarea acestor optiuni este benefica pentru viata de zi cu zi. Asistentii vocali precum Siri sau Alexa sunt in egala masura utilizati din ce in ce mai des pentru a efectua cumparaturile online. Conform unor studii recente, volumul de cumparari realizate prin intermediul comenzilor vocale ar trebui sa creasca cu pana la 55% in anul 2022, generand o cifra de afaceri de aproximativ 40 de miliarde de dolari.

O experienta de cumparare personalizata

Chiar daca propun mai multe categorii de produse, se intampla ca un magazin online sa nu satisfaca toate cerintele si asteptarile clientelei. Acestia din urma au din ce in ce mai multa nevoie de produse personalizate, exclusive chiar. Mai multe companii mari au inteles deja acest lucru si iau in considerare aceste nevoi in cele mai recente strategii de marketing implementate. Este si cazul marcii Nike care ii ofera clientelei posibilitatea de a crea ea insasi designul adidasilor. Clientii pot chiar sa aleaga si culorile.

Gestionarea serviciului clienti cu Chatbots

Orice companie are nevoie de un serviciu clienti capabil sa raspunda cererilor si informatiilor clientilor. Aici apare importanta Chatbots. Acestea sunt cele care mentin legatura stransa intre companii si clienti. Datorita unui Chatbot ai posibilitatea de a-ti automatiza serviciul clienti.

Sursa: https://www.wis-ecoles.com/tendances-ventes-en-ligne/

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.