Șabloanele pentru unghii – necesarul pentru prelungirea corectă a unghiei

Șabloanele pentru unghii – necesarul pentru prelungirea corectă a unghieiAtunci când se lucrează pentru obținerea unghiilor tehnice, este nevoie nu doar de geluri sau materiale acrylice ori polygeluri, ci și de un șablon pentru realizarea extensiei unghiei. Spre marea încântare a tehnicienilor, în vremurile actuale există o varietate de modele.

Tipuri de șabloane

Așa cum am menționat anterior, există o serie de modele de șabloane unghii, iar materialele din care sunt confecționate pot fi hârtia, metalul, plasticul ori folia. Cele din hârtie se regăsesc adesea în seturi de 50 ori 100 de bucăți, iar avantajul lor este că se poate ajusta dimensiunea pe fiecare unghie, iar rezistența manichiurii va depinde și de cât de bine este poziționat șablonul.

Versiunile metalice au la bază teflonul, astfel încât să poată fi reutilizate. Ele se folosesc ușor, ajutând la obținerea unei forme frumoase a unghiei. Șablonul metalic se poate aplica până la uzarea completă, dar este necesar să fie dezinfectat după fiecare clientă. După întărirea materialului în lampa LED sau UV, instrumentul se îndepărtează.

Cele din plastic sunt destinate în special unghiilor extrem de scurte și plate. Indiferent dacă se lucrează cu gel sau acryl, șablonul se dispune în vârful unghiei. În ceea ce privește tipurile din folie, acestea sunt recomandate de către profesioniști deoarece au o suprafață netedă, peste care se aplică ușor gelul.

Cum se poziționează corect șablonul?

Există mai multe păreri asupra acestui fapt, dar majoritatea experților recomandă inițial stabilirea formei patului unghial pentru fiecare unghie a clientei, apoi se va decupa șablonul în punctele de stres, eliberându-se în zona faldurilor laterale. Apoi, se va strânge șablonul în vârf, în funcție de forma pe care dorim să o dăm unghiilor (se poate strânge în formă conică, cilindrică). Se verifică ca linia mediană a ustensilei (șablonului) să fie plasată exact în centrul patului unghial. Pentru unghiile cu aspect convex, șablonul se montează orientat ușor în sus, iar la cele clasice, se va poziționa drept.

Înainte de folosirea șablonului, se pregătește unghia

În vederea prelungirii unghiei, nu contează doar folosirea produselor de o calitate superioară, ci este nevoie și de o experiență bogată a tehnicianului. Pentru o extensie frumoasă, este nevoie de o amplasare corectă a șablonului. Dar, înainte de acest pas, se va pregăti unghia, iar în acest proces intră și curățarea și dezinfectarea. Pentru curățarea materialului vechi de pe unghii, se va folosi pila electrică, dar se poate utiliza și pentru stilizarea cuticulei, schimbând biturile cu unele adecvate fiecărei zone lucrate. Este important să se urmărească mătuirea unghiei, pentru o aderență optimă a produselor folosite. Se va folosi primer cu acid sau fără, în funcție de caracteristicile fiecărei unghii în parte. Cel dintâi se va utiliza pentru clientele care transpiră excesiv.

Fiecare tehnician va folosi modelul de șablon cu care poate lucra mai ușor, însă indiferent de alegere, este necesară poziționarea corectă a acestuia, deoarece de acest fapt depinde prelungirea corectă a unghiei.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.