„Ucigasii” libido-ului

Tot mai multe cupluri, tinere sau de varsta medie, se plang de scaderea libido-ului. Fie doar unul dintre parteneri, fie ambii, pur si simplu nu mai au chef de intimitate fizica. Iata cateva dintre posibilele cauze.

  1. Stres

Organismul uman nu reactioneaza bine la stres. Stresul emotional afecteaza functii somatice, inclusiv dorinta si performanta sexuala. Primul pas pe calea tratamentului este identificarea factorilor stresanti. Putem face singuri acest lucru sau putem recurge la consiliere.

  1. Starile conflictuale

Ambii parteneri trebuie sa se simta conectati, pentru a reusi apropierea fizica. Femeile, mai ales, trebuie sa aiba sentimentul de apropiere si de apreciere. Cu alte cuvinte, sa se simta pretuite si valorizate. Lipsa de comunicare, senzatia de tradare, lipsa increderii si certurile repetate, precum si criticile pot duce la racirea relatiei si pierderea intimitatii. Daca nu isi pot rezolva singure problemele, cuplurile sunt sfatuite sa ceara ajutorul unor consilieri specializati.

  1. Alcoolul

Alcoolul poate reduce inhibitiile, insa reduce si libido-ul si performantele sexuale. Chiar daca pe moment exista o oarecare crestere a chefului de sex, alcoolul provoaca performante slabe in pat si duce la stari de somnolenta, in multe cazuri.

  1. Somn insuficient

Ca in orice activitate fizica, un organism odihnit duce la cresterea performantelor. Lipsa somnului sau un somn de calitate proasta, ar putea fi vinovatul pentru scaderea libido-ului.

  1. Neglijarea momentelor intime, in familiile cu copii

Copiii restrictioneaza cumva libertatea de miscare a cuplurilor. Sigur ca suntem toti parinti cu norma intreaga, daca avem copii, dar trebuie sa tinem cont si de relatia din cuplu. Ori de cate ori se poate, profitati de momentele in care copilul doarme sau e plecat la bunici. In plus, faceti tot posibilul – apeland la bunici sau la o bona – pentru o iesire in doi, macar in weekend.

MM

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.