Afaceri cu mobila veche

Ideea de afaceri prezentata mai jos are doua mari paliere, aparent antagonice: achizitionarea de mobila ieftina la mana a doua si revinderea ei la un pret rezonabil familiilor mai putin instarite dar si o latura ce poate fi considerata de lux: tranzactiile cu mobila veche si valoroasa, destinata unei clientele selecte si cu bani.

Iata mai jos schita unei astfel de afaceri, in toate variantele sale.

Achizitionati mobila veche, chiar defecta, reconditionati-o, apoi revindeti-o intr-un magazin special pentru familiile tinere cu bani putini. Pentru a gasi mobila la mana a doua dati anunturi in ziarele locale de mica publicitate sau folositi-va de afisele stradale.

Aceste chilipiruri sunt relativ usor de gasit, multe familii se muta sau isi inoiesc mobila si vor fi bucuroase sa scape de mobila veche care si asa le este inutila.

Reparati mobila respectiva intr-un atelier de tamplarie, reconditionati-o apoi o scoateti la vazare intr-un magazin de mobila ieftina.

Sunt multe orase din tara in care acest gen de magazine sunt putine sau chiar inexistente. Piata de desfacere exista, sunt destule familii nevoiase care nu isi permit o mobila noua.

Principala dificultate in a porni acest gen de afacere o constituie capitalul de pornire.

Un magazin de mobila, eventual si un atelier de tamplarie necesita o investie semnificativa. Pentru a usura procesul va puteti asocia cu cineva care dispune de capital (in cazul in care nu aveti deja capital suficient).

De asemeni aceasta activitate poate antrena intreaga familie devenind o afacere la domiciliu asa cum este cazul multor ateliere de tamplarie.

Veche dar scumpa

Dar asa cum spuneam la inceputul acestui articol, mobila veche nu inseamna doar afaceri second-hand. Mobila veche inseamna deopotriva lux si stil.

Sa ne gandim doar la mobila Loudovic al XVI lea care poate ajunge si la cateva zeci de mii de euro.

E adevarat ca nu oricine are resursele si cunostintele necesare pentru a intra pe o piata atat de exclusivista dar intre mobila secondhand pentru familiile mai sarace si mobila Ludovic al XVI lea, exista o gama intreaga de categorii de mobila care pot genera tot atatea afaceri.

Sa ne gandim doar la lazile de zestre ale bunicilor si strabunicilor noastre, pentru multi doar niste bucati de lemn fara valoare dar tot mai rare si mai apreciate de nostalgici si cunoscatori.

E relativ profitabil sa achizitionezi astfel de piese de la cei care nu stiu cum sa scape mai repede de ele, sa le reconditionezi si sa le vinzi apoi la un pret bun pasionatilor de vechi si frumos.

Printre clienti se pot numara atat persoane fizice cat si pensiuni cu specific rustic, hoteluri, firme, institutii, etc.

Sa ne gandim doar la casele vechi din Ardeal cu mobila saseasca, atat de apreciate de turistii straini. Uneori mobila din ele valoreaza mai mult decat terenul pe care se afla.

Mobila veche, de la hobby la afacere

De multe ori o afacere cu mobila veche cere mai mult pasiune si pricepere decat investitii financiare.

Asa este si cazul lui Shelaine si Shawn Everhart, un cuplu de americani tineri, din clasa de mijloc.

Cei doi si-au deschis propriul atelier de mobila veche in oraselul Old Town Spring in care locuiesc.

Azi mica lor afacere le asigura traiul si impreuna cu fetita lor de 1 an le ocupa intreaga zi.

Ca multe alte afaceri din intreaga lume si a lor a plecat de la un hobby. Cei doi isi decorau singuri mobila invechita pentru a-i da un aspect mai placut si mai primitor. Si-au dat seama ca se pricep destul de bine la asta si s-au decis sa faca acelasi lucru si pentru alte familii care nu vor sa cheltuie sume mari de bani pentru o mobila noua.

Ne place sa redam viata obiectelor vechi care nu mai sunt atractive. Ne place sa le facem din nou atractive si stralucitoare cum erau la inceput„, marturiseste entuziasmata Shelaine.

Astfel si-au deschis propriul atelier unde vand mobila veche revopsita, pictata si reparata.

Au fost mirati de cati clienti le-au trecut pragul.

Cei doi isi promoveaza afacerea si pe internet prin intermediul unui blog si pe FaceBook si se gandesc sa-si lanseze si un magazin online.

Intr-o lume in care nu se mai pune accentul pe calitate si stil ci doar pe rapiditate, utilitate si consumerism, sunt tot mai multi nostalgicii care ofteaza dupa mobila copilariei lor sau dupa vremurile apuse ale bunicilor.

Nostalgicii au existat si vor exista mereu iar diferitele stiluri de mobilier isi au fanii lor. De aceea afacerile cu mobila veche vor evolua in timp dar nu vor disparea practic niciodata.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. Aurora Răspunde
  2. Octavian Vita Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.