Cateva idei pentru amenajarea unei bai moderne

Amenajarea baii este o treaba mai dificila decat ar putea parea la prima vedere si asta deoarece este un spatiu in care de-a lungul timpului se aduna o multime de lucruri, in afara de faptul ca este o incapere multifunctionala.

Prin urmare atunci cand ne hotaram sa amenajam o baie trebuie sa ne gandim la toate, de la un ventilator bun care sa imbunatateasca circulatia aerului, pana la decor, culori, oglinzi sau sistemul de incalzire, dupa caz.

Se naste astfel intrebarea fireasca: de unde sa incep?

Raspunsul ei variaza in functie de raspunsul la alte intrebari, precum: „Ce anume vrei sa schimbi”? „Cat de mare este baia modernizare-baierespectiva”? Si nu in ultimul rand, „ce buget ti-ai planificat?”.

La aceste intrebari trebuie sa iti raspunzi singur inainte de a trece la treaba, dar chiar si asa te pot ajuta cu cateva ponturi utile.

In cazul unei constructii noi, este bine sa te gandesti din start la modul in care urmeaza sa faci racordurile la apa pentru ca in final aceste elemente vor conditiona (si dupa caz vor limita) foarte mult modul in care doresti sa iti amenajezi baia.

In cazul unor bai mari, este de preferat ca vasul de WC, chiuveta si cada sa fie toate pe un singur perete, rezultand astfel o instalatie de apa si canalizare relativ simpla si o baie generoasa in ceea ce priveste spatiul.

In realitate insa, majoritatea bailor au instalatiile de apa si canal pe cel putin 2 dintre pereti, astfel ca vom instita ceva mai mult pe acest tip de bai.

Alege cu grija faianta

O baie mica poate fi pusa in valoare de o faianta in culori deshise si cu modele minimaliste.

Acest tip de faianta va crea impresia de spatiu, de largime si va face baia sa para ceva mai mare decat este in realitate. In schimb o faianta inchisa la culoare si bogata in elemente grafice va dezavantaja o baie mica, facand-o sa para si mai mica.

Oglinzile

Sunt un alt truc pentru a crea impresia de spatiu. Prin reflexiile lor oglinzile pacalesc ochiul si creaza impresia unei distante mai mari intre pereti.

Folositi-le deci cu incredere, fara insa a exagera (o oglinda mare pe unul dintre pereti sau un dulapior cu usi acoperite de oglinzi, poate fi suficient).

Daca spatiul iti permite, poti folosi trucul cu oglinzi pentru a ascunde masina de spalat in spatele unei oglinzi glisante.

Culorile

Desi multi sunt tentati sa aleaga culori marine, ele dau bine intr-o baie mare, dar nu sunt tocmai potrivite intr-una modesta ca dimensiuni.

Si nu ma refer aici doar la culorile faiantei ci la toate culoarile din baie, de la capacele de toaleta pana la prosoape.

Personal pe prefer pe cele calde si deschise (galben, verde deschis, turcoaz, etc.), insa in final gustul fiecaruia e cel care decide…

Ventilatia

Este foarte importanta intr-o baie! De aceea, ideal ar fi ca o baie sa aiba un gem de dimensiuni mijlocii care sa dea direct afara.

Daca acest lucru nu este posibil, atunci e necesar sa apelati la un ventilator special pentru baie (se gasesc in coment la preturi, dimensiuni si capacitati diferite).

Toate aceste amenajari sunt insa conditionate de bugetul alocat, de gusturile si preferintele subiective ale fiecaruia dintre noi.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.