Pompa submersibila cu tocator – eroul multor case

pompa-submersibila-cu-tocator-eroul-multor-caseDaca locuiesti la curte si casa nu este conectata la reteaua centrala de canalizare, probabil ca esti nevoit sa cauti diferite solutii pentru drenarea deseurilor din unitatile sanitare. O solutie pe cat de simpla, pe atat de eficienta, este pompa submersibila cu tocator care este eroul multor case: aceasta are capacitatea de a evacua mizeriile de la adancimi mari.

Pompa submersibila cu tocator a devenit, in ultima vreme, un instrument cu adevarat indispensabi pentru proprietarii de case ce nu-si permit din diferite motive sa instaleze in curte o fosa septica, ci mai folosesc acele cisterne de pe vremuri care creeaza multe dezavantaje si probleme. Pompa submersibila cu tocator este o unitate speciala care toaca gunoiul si fecalele produse in casa si le pompeaza pe conducta de canalizare. Aceasta poate functiona atat incadrata in fosa septica, cat si independent, montata in baza subsolului. Este un aparat extrem de eficient care nu se teme de pietricele, granule de nisip si alte gunoaie solide. Pompeaza cu usurinta orice apa murdara: cu reziduri de praf si murdarie, infundate cu gunoi menajer.

Cand vine vorba de instalare, pompa submersibila cu tocator trebuie amplasata acolo unde cablajul intern al sistemului de canalizare este realizat din tevi cu diametrul mic. Instalarea pompelor industriale pentru ape murdare ajuta si la rezolvarea problemei de asigurare si functionare neintrerupta a apelor reziduale in locurile publice. Pompa cu tocator are forma unui recipient mic, in interiorul caruia este instalat dispozitivul de taiere. Atunci cand scurgerile nimeresc in rezervor, sistemul de automatizare porneste mecanismul de tocare: particulele zdrobite de cutit intr-o stare asemanatoare gelului, sub actiunea unei pompe, impreuna cu apa, sunt evacuate prin conducta. Spre deosebire de analogii de drenare, pompele submersibile cu tocator sunt dotate cu dispozitive speciale pentru tocarea diferitor tipuri de incluziuni si cu un filtru de plasa care pastreaza elementele solide. Prin urmare, astfel de pompe sunt ideale pentru curatarea canalelor cu particule solide.

Pompa submersibila cu tocator reprezinta un monobloc, prevazut pentru scufundarea completa a aparatului intr-un mediu lichid si instalarea la baza a rezervorului de stocare. Aceste instrumente sunt utilizate pentru pomparea periodica a apelor murdare, cum ar fi cea din veceu sau din fisa septica, dau randamen inalt si sunt foarte rezistente. Avantajul major pe care il reprezinta pompa submersibila cu tocator este ca, avand o putere de 40 KW, poate refula pana la 400 litri de apa deseurile la o inaltime de 20 m. Pentru a o instala, vei avea nevoie de un „scaun” echipat cu ghidaje metalice, care sa permita pozitionarea pompei in directia dorita. Pentru coborarea pompei, este prevazuta o funie sau un cablu rezistent care te va ajuta sa asezi pompa pe conducta.

Daca e sa vorbim de un dezavantaj, acela consta in limita conditiilor de temperatura: apa murdara nu trebuie sa depaseasca temperatura de 40 grade celsius. Iata de ce, pentru prevenirea supraincalzirii motorului, multe modele de pompe submersibile cu tocator sunt echipate cu un sistem automat de oprire, actionat de un intrerupator plutitor. Pentru a nu da gres in achizitie, iti recomandam sa alegi o pompa submersibila facuta din materiale de calitate cum ar fi fonta, plastic sau inox. Desi sunt ceva mai scumpe, pompele submersibile din inox rezista foarte mult si sunt durabile, in timp ce pompele din plastic sunt econome, pastrandu-si intr-o oarecare masura fiabilitatea si calitatea in timp.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.