5 semne care îi pot trăda pe adversari la mesele de poker

featured imageSe spune despre poker, pe bună dreptate, că nu este un simplu joc de noroc, ci un joc de abilități, în care strategia complexă și antrenamentul pot să dea roade. Nu întâmplător, spre deosebire de alte jocuri de tip gambling, pokerul consemnează jucători profesioniști, persoane care reușesc în mod consecvent să obțină locuri de top și premii pe măsură în cele mai prestigioase turnee.

Unii începători pot face greșeala de a se concentra prea puternic pe mișcările adversarilor, încercând să le intuiască mișcările viitoare, în timp ce mulți profesioniști cu experiență se axează mai degrabă pe strategie în sine, ignorând mesajele live transmise de oponenți.

Aparent, calea corectă ar fi undeva la mijloc – focus pe strategie, dar adaptând mereu acțiunile la semnalele prezentate la masa de poker. În cazul partidelor de poker online, accentul ar trebui să fie pe strategie, dar multe astfel de jocuri te pot conduce la câștigarea unor locuri în turnee offline.

Emoțiile sunt specific umane și puține persoane reușesc să le ascundă cu succes. A juca poker poate fi o adevărată artă. Sintagma „poker face” se referă tocmai la capacitatea de a ascunde orice astfel de emoție, dar și la capacitatea de a citi un adversar în timpul jocului. La masa de poker, merită să acorzi atenție și unor semne care îi pot trăda pe adversari – iată mai jos câteva exemple:

1. Mișcările defensive

Jucătorii experimentați spun că, atunci când ajungi la jetoane pentru a paria, iar adversarul copiază rapid mișcarea, grăbindu-se să facă call imediat, acesta este un semn că oponentul cel mai probabil nu are o mână puternică. Un astfel de mesaj este prezentat în cartea Caro’s Book of Poker Tells: The Psychology and Body Language of Poker, de Mike Caro. Ideea ar fi că, ținând o mână puternică, un jucător nu ar avea interesul să ofere adversarului un motiv pentru a nu paria, căutând mai degrabă să pară nesigur. Acțiunea impulsivă poate fi un gest care încearcă tocmai să agite jucătorul advers, să îl împiedice să parieze mai departe.

2. Ezitări și pauze lungi

Când un jucător face un pariu semnificativ, ezitările și pauzele pot fi asociate unei mâini puternice. În schimb, jucătorii care pariază pe mâini slabe, la cacealma, vor face de obicei acest lucru direct și normal, fără pauze. Pariul simplu și normal este o modalitate de a transmite încredere. Un exemplu de astfel de comportament: anunțarea de a plusa, urmată de o pauză înainte de a anunța suma sau de a pune jetoanele – un gen de creare de moment dramatic. Jucătorii care pariază pe mâini puternice vor să transmită incertitudine, prin comportamente ezitante. Este unul dintre aspectele care poate fi remarcat atât la mesele live, cât și atunci când joci poker pe o platformă online, cu mențiunea că este posibil ca unii jucători să acționeze mai greu din cauza unei conexiuni slabe la internet.

3. Verificări repetate ale cărților

Un jucător care își verifică de mai multe ori cărțile în timp ce realizează diverse acțiuni în joc ar putea avea o mână foarte slabă. Ar putea blufa, dar este de fapt nesigur despre modul în care să o facă, nu are nici măcar el încredere autentică în mâna pe care merge și în capacitatea de a adopta strategia de intimidare. La polul opus, dacă acest jucător ar avea o mână foarte puternică, de exemplu chintă, probabil că ar face totul posibil să nu atragă atenția asupra sa.

4. Call-uri mai rapide decât de obicei

Dacă un jucător plătește foarte rapid un pariu, cel mai probabil a exclus o plusare. Jucătorii cu mâini puternice sunt adesea concentrați pe maximizarea valorii, analizează pe loc strategia pentru a exploata cât mai bine cărțile pe care au avut norocul să le primească. Așadar, un jucător într-un moment favorabil este mai puțin dispus să se arunce la o plată imediată. În funcție de joc, nivelul de acțiune rapidă poate fi evaluat în mod subiectiv. Viteza nu este una standard, fiecare jucător și fiecare partidă poate avea ritmuri diferite. În funcție de circumstanțe, o intervenție rapidă poate dura câteva secunde. Așadar, ideal este ca evaluarea să fie făcută ținându-se cont de istoricul rundelor anterioare.

5: Iritație vizibilă

Poate părea paradoxal, dar iritația vizibilă poate fi un semn al unei mâini puternice. De obicei, cei care blufează fac totul posibil să nu își exprime furia sau nervozitatea, pentru a nu agita adversarii cu comportamentul lor.

Jucătorii cu mâini slabe evită să riște să-și înfurie adversarul. În schimb, un jucător relaxat își permite să fie mai abraziv, chiar involuntar. Exemplu de replică ce indică o asemenea atitudine: „Ce îți ia atât de mult?”. De asemenea, frustrarea se poate indica și prin accentuarea verbală a unor acțiuni.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.