Ce este autoritatea paginii

Autoritatea paginiiCe este autoritatea paginii? Este o intrebare legitima pentru orice webmaster care s-a lovit de acest termen sau de termenii inruditi ca autoritatea unui link (link authority) sau autoritatea unui domeniu web (domain authority).

Autoritatea paginii sau  page authority, in engleza, este un factor SEO foarte important pentru performantele unei pagini web in rezultatele cautarilor pe Google.

Spre deosebire de Page Rank (un alt factor SEO patentat de Google si mult mai popular) care este o unitate de masura de la 1 la 10, autoritatea paginii (sau page authority) se masoara pe o scara logaritmica de la 1 la 100.

Asta inseamna ca este mai usor sa ajungi de la 20 la 30 decat de la 80 la 90 sa zicem.

Cat de importanta este autoritatea unei pagini web?

Cu cat autoritatea unei pagini este mai mare (adica mai apropiata de 100), cu atat pagina respectiva are sanse mai mari sa prinda pozitii mai bune in rezultatele cautarilor pe Google (adica in serps).

Autoritatea unei pagini, este un indicator pentru Google ca acea pagina ofera continut de calitate si este o „autoritate” online in domeniu. De exemplu paginile de pe Wikipedia se bucura de o autoritate mare, cele de pe site-urile unor ziare, la fel cele de pe site-urile unor institutii oficiale, de pe site-urile .edu (educationale) si asa mai departe.

Asa cum exista pagini cu autoritate diferita, la fel exista si o autoritate a domeniului (domain authority) care iti spune cat de bine este vazut un domeniu de catre Google si ce sanse are sa ocupe pozitii bune in cautari.

Un link spre site-ul tau, de pe o pagina cu autoritate mare, este mult mai valoros decat un link de pe o pagina cu autoritate mica. Acest fenomen este denumit „link authority” sau „autoritatea unui link”.

Sa luam un exemplu, daca un site are spre el 1000 de linkuri iar de pe acel site vine un link spre site-ul tau, acel link este in principiu mai important decat un link ce vine spre site-ul tau de pe un site ce are spre el doar 100 de backlinkuri. Spun in principiu pentru ca la randul lor conteaza si linkurile acelea (cele 1000 sau cele 100 din exemplul nostru), unele pot fi mai importante decat altele.

Pe scurt autoritatea unui link este data atat de cantitatea cat si de calitatea backlinkurilor paginii de pe care provine linkul respectiv.

Acesta este principalul motiv de ce pagini cu multe linkuri sunt vazute uneori mai prost de Google decat anumite pagini cu linkuri mai putine, spre nedumerirea webmasterilor incepatori.

Prin urmare conteaza foarte mult calitatea linkurilor.

De unde aflam care este autoritatea paginii?

Exista o serie de unelte (tools) online care iti pot oferi date despre autoritatea unei pagini si/sau a unui domeniu. Personal folosesc tool-ul celor de la Open Site Explorer in acest sens.

Cum poti creste autoritatea paginii?

Algoritmii dupa care Google calculeaza autoritatea unei pagini sunt complecsi, se modifica mereu si nu sunt prezentati oficial publicului larg.

Cu toate acestea insa se poate deduce ca valoarea continutului, vechimea site-ului in bransa si linkurile de calitate (de pe pagini cu autoritate mare) sunt principalele elemente pe care ar trebui sa puna accentul un webmaster preocupat de crestere acestui factor SEO.

Cu cat site-ul tau este perceput de Google ca unul care ofera valoare vizitatorilor, ofera continut util, cu atat iti va acorda o autoritate mai mare.

Comentariile si impresiile, like-urile pe FaceBook si +1-urile din Google+ si alte actiuni ale vizitatorilor in retelele sociale, tind si ele sa devina tot mai importante si sa constituie pentru Google indicii privind valoarea continutului unei pagini.

Autoritatea paginilor unui website influenteaza direct proportional autoritatea domeniului respectiv.

In concluzie, autoritatea paginii este o oglina SEO care ne spune cat de bine este optimizat pentru Google un site.

Cresterea autoritatii site-ului este asadar un factor mult mai important decat Page Rankul deoarece influenteaza performantele in serps mult mai direct decat acesta din urma.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.