Accesul in retelele de socializare

Retelele de socializare joaca un rol important in cadrul unei companii. Actionarii, furnizorii, dar mai ales clientii pot fi tinuti la curent usor prin intermediul site-urilor precum Facebook sau Twitter. Din pacate daca aceste siteuri sunt accesibile tuturor angajatilor, tentatia de a le accesa si irosi timpul online devine tot mai mare.

Odata ce o persoana a fost angajata, personalitatea ei virtuala (parerile exprimate in online, imaginile si clipurile video postate) se pot rasfrange pozitiv sau negativ asupra firmei. Pentru a combate evenimentele neplacute se recomanda ca prim pas incheierea unui accord scris intre angajator si angajat vis-a-vis de ceea ce este considerat etic a se posta legat de firma si angajat, pentru a evita scurgerea de informatii confidentiale si de a pata imaginea companiei.

Un al doilea pas ce se poate face este limitarea accesului la siteurile de socializare din cadrul retelei de Internet a firmei in timpul orelor de program. Astfel se poate controla informatia care apare pe siteurile de socializare si in plus firma se asigura ca angajatii se concentreaza pe sarcinile de serviciu. In cadrul retelei firmei, retelele de socializare se pot bloca complet sau partial (aplicatiile de tip chat sau jocuri).

WFilter, de la IMFirewall este un program de monitorizare a activitatii pe Internet. Softwareul de monitorizare se poate utiliza atat la birou pentru monitorizarea angajatilor, cat si acasa pentru monitorizarea activitatii copiilor pe Internet. Printre numeroasele tipuri de politici de monitorizare pe care WFilter le permite (blocare siteuri dupa domeniu, cuvinte cheie, URL, lungime de banda utilizata, timp petrecut online), softwareul de monitorizare a accesului la Internet, WFilter permite controlul activitatii angajatilor pe retelele de socializare. Puteti urmari intr-o serie de rapoarte activitatea angajatilor pe Internet: cine si ce site acceseaza, cand, pentru cat timp, ce informatii transmite prin site si cui etc.

In continuare vom exemplifica utilizarea protocoalelor de blocare pe siteul de socializare Facebook, deoarece este unul dintre cele mai utilizate siteuri de socializare. Similar se pot monitoriza si alte situri (Twitter, Hi5 etc.)

Pentru a bloca complet siteul puteti folosi functia White List/Black List a WFilter. Introduceti adresa web a siteului in cadrul Black List, iar accesul catre pagina va fi blocat complet. Pentru o protectie completa, trebuie urmarit daca siteul nu permite si accesul ca HTTPS- cum este cazul Facebook. In acest caz, siteul trebuie blocat suplimentar bifand „enable HTTPS black/white list”.

Daca se doreste blocarea partiala a siteului, WFilter permite blocarea functiei chat a Facebook. In cadrul „Blocking level settings”, in fila „messengers” se gaseste o lista complexa cu IM care pot fi blocate. Ca urmare a bifarii casutelor corespunzatoare, siteurile care au fost blocate nu vor mai transmite mesaje tip chat.

Unele siteuri de socializare ofera si jocuri membrilor inregistrati. Mari consumatoare de timp, se recomanda ca si acestea sa fie blocate in reteaua firmei. In cazul Facebook, introduceti „apps.facebook.com” in Black List.

Utilizand softwareul de monitorizare a activitatii angajatilor pe Internet, WFilter, puteti sa controlati activitatea acestora pe retelele de socializare in timpul programului. Blocand unele functii ale acestor siteuri va asigurati ca puteti beneficia de expunerea oferita de siteuri si le puteti utiliza in procesul de comunicare al firmei dumneavoastra, iar in acelasi timp puteti controla timpul petrecut de angajati in timpul programului cu verificarea diverselor stiri, al comunicatului cu prietenii sau verificatului progreselor inregistrate in jocuri.

Pentru mai multe detalii despre WFilter vizitati http://www.intech.ro/wfilter/

Ro Interactive Technologies distribuie in Romania solutii de securitate dezvoltate in domeniu de catre lideri de piata: solutii hardware si software de protectie pentru programele informatice, dispozitive USB Token pentru pastrarea certificatelor digitale, autentificare si criptare, dispozitive OTP Token pentru autentificarea in medii virtuale securizate, smartcard-uri pentru autentificare si cititoare pentru smart card, servere si solutii desktop pentru semnarea si autentificarea digitala a documentelor, software pentru controlul informatiei schimbate in Internet.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.