Avertisment privind o noua escrocherie !

Pe retelele de socializare circula o metoda de fraudare foarte ingenioasa care promite castiguri rapide si substantiale.

Potrivit unui comunicat BRD, fraudatorii promoveaza acest gen de castiguri prin achizitia de diferite monede virtuale sau actiuni la companii binecunoscute. Acestia se folosesc chiar si de identitatea unor oameni de afaceri sau personalitati cunoscute pentru a fi cat mai credibili. Victimele sunt contactate de catre fraudatori care se recomanda drept “consultanti financiari”. Acestia le propun sa achizitioneze diverse monede virtuale sau actiuni pe platforme de tranzactionare cu promisiunea unor castiguri substantiale.

Aplicatia care va lasa fara bani

Ulterior, aceste persoane manipuleaza victimele si le solicita sa instaleze pe calculatorul personal sau pe telefonul mobil o aplicatie (ex: Any Desk) care ofera fraudatorilor controlul total, de la distanta, asupra dispozitivului. Ei folosesc ca argument faptul ca astfel pot transfera castigurile in contul victimelor. Apoi, victimei i se va cere sa acceseze aplicatia personala de internet si mobile banking (YOU BRD) pentru a se putea efectua incasarea. In realitate aceasta este manipulata sa efectueze plati catre conturile fraudatorilor si banii pleaca spre escroci. Ei va pot goli opur si simplu contul, asa ca atentie la asemenea promisiuni inselatoare.

Escrocheria coletului

S-au reactivat si escrocii care trimit mailuri si SMS-uri in numele Postei Romane. Pentru a nu da de banuit, fraudatorii trimit mesaje cu sume mici, gen 0,99 euro sau 0,99 lei. Pentru ca desi suma e mica, daca se strang destui naivi, escrocii pot aduna sume considerabile. Concret, mesajul este ca sunt costuri suplimentare la un colet pe care l-ai primit si trebuie sa platesti suma respectiva. Mesajul e insotit de un link si, odata, deschis acesta duce spre o falsa pagina de plati securizate, dar este vorba despre o clona a escrocilor care, dupa ce va introduceti datele bancare, va pot vida conturile.

MM

 

 

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.