Ce ar trebui sa stii despre site-ul tau

Daca esti un webmaster incepator, este foarte important sa tii cont de anumite statistici si date referitoare la site-ul tau astfel incat sa-ti poti desfasura o strategie de promovare eficienta. Nu este suficient sa te concentrezi doar pe design, continut si campanii de promovare. Iata ce iti mai lipseste:

Numarul de vizitatori

Este un indicator important care da masura eficientei site-ului tau. Este important sa identifici sursa vizitatorilor, adica de unde vin acesti vizitatori. Care sunt site-urile partenere care iti aduc cei mai multi vizitatori si care este motorul de cautare ce te ajuta cel mai mult. Odata ce ai identificat sursele principale stii pe ce anume sa te concentrezi si la ce sa te astepti.

Pentru monitorizarea traficului poti folosi programul GoogleAnalytics, programele din CPanel oferite de firma de hosting sau autohtonul Trafic.ro.

Numarul de abonati inscrisi

Daca ai un newsletter este important sa stii cati abonati ai si cum se comporta ei, daca sunt fideli sau daca se dezaboneaza repede dupa primele emailuri. Astfel vei stii ce anume nu merge si ce anume trebuie sa schimbi astfel incat sa ii fidelizezi si sa ii faci sa revina pe site mereu si mereu.

Newsletter-ele sunt unelte de marketing online foarte eficiente, nu doar ca prin ele poti sa-ti fidelizezi vizitatorii dar le castigi si increderea facandu-i sa cumpere mai usor si chiar sa te recomande.

Bounce Rate

Este procentul de vizitatori care ies de pe site dupa ce au vizitat pagina de intrare, adica nu sunt interesati de ce vad pe site-ul tau si ies rapid. Cu cat acest procent este mai mic, cu atat mai bine. Cauzele unui bounce rate mare sunt fie calitatea proasta a site-ului, fie se datoreaza faptului ca vizitatorii ajung la tine din gresala si negasind ceea ce sperau sa gaseasca, ies rapid.

Aceasta statistica te ajuta sa imbunatatesti calitatea site-ului si sa iti targhetezi traficul. Poate fi urmarita prin aceleasi programe de monitorizare a traficului ca si numarul de vizitatori (vezi mai sus).

Rata de conversie

Am mai vorbit despre ea, este raportul dintre numarul de vizitatori si numarul de clienti (sau de clickuri care te ajuta sa-ti monetizezi site-ul daca ne gandim la campaniile PPC gen GoogleAdsense). Deci rata de conversie trebuie sa fie cat mai mare, ea poate compensa un trafic scazut si invers (o rata de conversie mica poate fi compensata cu un trafic mare).

Pozitia in serps

Mai pe romaneste locul pe care il ocupa site-ul tau in rezultate atunci cand cineva cauta pe motorul de cautare (sa zicem pe Google) un anumit cuvant-cheie. De regula site-ul ar trebui sa se bata pe cateva cuvinte cheie relevante pentru tematica lui.

Locul pe care il ocupa site-ul tau la astfel de cautari da masura eficientei cu care a fost promovat. Daca rezultatele sunt slabe poate mai trebuie lucrat pe partea de SEO sau poate tintesti prea sus si atunci ar trebui sa te orientezi spre cuvinte-cheie mai accesibile.

Alte statistici SEO

Densitatea de cuvinte-cheie pe pagina, numarul de pagini indexate, Page Rank-ul, numarul de backlink-uri, etc. sunt piese ale puzzle-ului care insumate intregesc imaginea eficientei unui website.

Poti sa iei decizii bune doar atunci cand ai datele necesare, de aceea aceste aspecte pe care majoritatea webmasterilor incepatori le omit, te pot scuti de multa bataie de cap (daca tii cont de ele) in efortul de a-ti duce site-ul cat mai sus in ceea ce priveste crestere traficului sau a venitului generat.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.