Afaceri cu artizanat

Obiectele de artizanat pot fi mijlocul ideal prin care poti transforma un hobby intr-o afacere profitabila si distractiva in aceeasi masura.

Afacerile bazate pe productia si comercializarea de obicete de artizanat sunt ieftine, pot fi demarate de la domiciliu ca o afacere personala sau una de familie si aduc deopotriva rezultate financiare dar si de natura sufleteasca.

Daca ati fost prin statiunile montane din Ardeal sau prin alte tari, va mai aduceti probabil aminte de tarabele cu obiecte de artizanat din care poate chiar ati achizitionat vreo amintire. Daca pentru turisti ele sunt simple suveniruri, pentru cei din spatele tarabei sunt o afacere de familie si un mod de viata.

Ce afacere de artizanat ar merge?

Este probabil intrebarea la care va ganditi acum. Raspunsul este undeva la mijlocul drumului unde se intalnesc cerintele pietei cu pasiunile dumneavoastra.

Asa s-a intamplat de exemplu cu sotii David si Wendi Kast (foto stanga) care au inceput sa faca lumanari de casa ca o modalitate de a-si umple timpul liber si au sfarsit prin a lansa o afacere de artizanat bazata pe fabricarea de lumanari parfumate romantice.

Totul a inceput ca o pasiune a sotilor Kast iar ideea afacerii le-a venit in 2001 cand Wendi a fost concediata de la fostul loc de munca. Aflati in cautarea unei noi surse de venit si incurajati de prietenii de familie care incepusera sa le cumpere lumanarile parfumate, cei doi s-au decis sa-si deschida propria afacere.

Asa s-a nascut www.ContemporaryCandles.com site-ul prin intermediul caruia cei doi soti primesc comenzile pentru lumanari.

La inceput au invatat din mers arta fabricarii lumanarilor, au incercat diverse combinatii de ceara si uleiuri aromate. Au stricat mari cantitati de material dar in acelasi timp si-au perfectionat maiestria si au invatat din greseli.

Afacerea si-au finanatat-o din fonduri proprii iar de lucrat la fabricarea lumanarilor lucreaza amandoi cu pasiune fiind si un proiect de suflet in acelasi timp.

Cele mai multe comenzi le au in perioada sarbatorilor.

Daca va imaginati ca doar strainii pot scoate bani din afacerile cu artizanat, va inselati.

Mesterul Cristian Duvlea din Targu Jiu e dovada vie a faptului ca se poate si in Romania. El a transformat pasiunea sa pentru lemn intr-o afacere profitabila.

Inca de mic ii placea sa lucreze in lemn diverse jucarii si ustensile artizanale. Practic a crescut cu aceasta pasiune si si-a dezvoltat talentul odata cu varsta.

Azi isi vinde creatiile ca mobilier de gradina, pentru terase si restauranturi. Amenajarea unei terase cu mobilier rustic aducandu-i incasari de pana la cateva mii de euro.

Din pasiune pentru mestesugurile traditionale, Cristian Duvlea a deschis, chiar la intrarea in orasul lui Brancusi, o piata special dedicata artizanatului, in care spune ca a investit peste 100 000 lei noi.

Piata de artizanat este una extrem de flexibila, in sensul ca inovatia este cuvantul cheie unde creativitatea si gusturile artistului se pot manifesta si adapta in voie.

In acelasi timp este si o piata pretentioasa, obiectele de artizanat nefiind de regula obiecte vitale, au parte de o categorie mai selecta de clienti, cu gusturi si pretentii diferite.

Un artist se poate face insa relativ usor cunoscut in bransa datorita unui site de prezentare sau pe forumurile si retelele sociale in care exista grupuri de discutii tematice. Internetul fiind un mijloc de promovare ideal pentru afacerile cu artizanat.

Cat despre obiectele propriu-zise acestea pot fi deosebit de variate in functie de hobby-ul artistilui, de la martisoare la costume de epoca, la sabii si armuri medievale, ceramica, bijuterii, icoane si lista e lunga.

Doar pasiunea si priceperea pot da masura profitabilitatii unei astfel de afaceri, la urma urmei, cea mai profitabila afacere e aceea facuta cu pasiune.

 

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. Vizitiu Liliana Răspunde
    • Anonim Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.