Afaceri cu investitii mici

Prin afaceri cu investitii mici intelegem acele afaceri care pot fi demarate cu o investitie initiala de aproximativ 10 000 – 15 000 de euro, asadar o investitie relativ accesibila unui roman din clasa de mijloc care isi poate plati ratele unui imprumut la banca necesar acoperirii investitiei. Asta desigur, in cazul in care nu are deja economisita suma necesara.

Oricat de sceptici ar putea fi unii exista realativ multe idei de afaceri ce pot fi demarate cu o investitie de pana in 10 000 de euro.

Iata mai jos cateva idei care va pot inspira in acest sens.

Un magazin online, o firma care ofera servicii IT, instalare software, administrare retele, o firma de webdesign, un cabinet de consultanta (daca aveti acreditarile necesare), comert online prin corespondenta, realizare materiale publicitare si lista poate continua.

De remarcat ca exista o varietate foarte mare de afaceri cu investitii mici, si deci am putea spune ca e loc pentru toata lumea si totusi se spune ca 90% dintre afacerile nou infiintate dau faliment in primii ani de functionare. S-ar putea sa existe o solutie si pentru acest inconvenient: francizele.

Francizele (ne referim in special la cele care se incadreaza in suma propusa mai sus) au avantajul ca iti aduc de-a gata un sistem care deja functioneaza si functioneaza bine, dezavantajele unei afaceri in franciza ar fi insa regulile si cerintele impuse de francizor.

Pozitionarea intr-o zona centrala, o localitate cu un anumit standard, un anumit nivel de profesionalism, pot fi tot atatea cerinte impuse de firma-mama.

Un alt tip de afaceri cu investitii mici ar putea fi afacerile in sistem MLM, afacerile gen Amway, Avon, si alte afaceri de acest gen bazate pe cosmetice sau pe oricare alte produse.

Avantajul consta in investitia mica, dezavantajul e dat de reticenta romanilor pentru acest gen de afaceri si de preturile piperate pentru produse.

Motivul pentru care exista atat de multe oportunitati de afaceri cu investitii mici este pentru ca exista si multe tipuri de personalitati umane.

Nu faceti niciodata gresala sa incepeti o afacere doar pentru faptul ca altcineva a avut succes cu acea afacere. Nu acesta trebuie sa fie criteriul esential ci aptitudinile si priceperea dumneavoastra de a gestiona afacerea respectiva.

Asigurati-va ca aveti deja toate datele problemei inainte de a trece la treaba. Daca nu sunteti siguri atunci cautati mai departe in multimea de idei de afaceri cu investitie mica, cautati cu atentie printre pasiunile si aptitudinile dumneavoastra si e aproape imposibil sa nu gasiti o idee de afaceri cu investitie mica pe care sa o puteti pune in aplicare cu succes.

Vedeti la ce va pricepeti, ce stiti sa faceti si cum puteti face acest lucru pentru mai multe persoane in schimbul banilor.

Gaditi-va ca banii dumneavoastra sunt in portofelul lor iar dumneavoastra detineti solutii la problemele lor, tot ce v-a ramas de facut este sa faceti schimbul!

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.