Idei de afaceri cu animale de companie

Piata de produse si servicii legate de animalele de companie este una in continua crestere, tendinta fiind aceea de apropiere de cifrele pe care le inregistreaza pietele similare din occident.

Pe masura ce creste puterea generala de cumparare si consumul, implicit si proprietarii de animale de companie afaceri-animale-companieincep sa cumpere mai multe produse si servicii pentru prietenii lor necuvantatori.

Asta fiind situatia statistica, sa vedem acum care sunt principalele domenii in care se dezvolta afaceri legate de animalele de companie.

Transportul animalelor

Desi pe distante mici nu exista de regula dificultati in acest sens, in cazul unor deplasari lungi (imaginati-va ca tocmai ati plecat in strainatate si vreti sa va aduceti si cei doi caini cu dvstra.), transportarea necuvantatoarelor poate ridica probleme serioase nu doar de logistica ci si de birocratie.

Tocmai de aceea exista firme specializate care ofera servicii speciale de transport animale de companie pe distante mari, in conditii de siguranta si adecvate speciei in cauza.

Asa cum spuneam mai sus, transportul de animale poate fi o adevarata provocare cand vine vorba de a le muta dintr-o tara in alta pentru ca intervin tot felul de acte si taxe de care trebuie sa te ocupi, o adevarata bataie de cap.

Dar, ca de fiecare data, atunci cand exista o problema/nevoie in piata, apar si afacerile care ofera solutia la problema/nevoia respectiva.

Daca ai dubii in acest sens, nu ai decat sa faci o cautare pe Google dupa termnii cheie ” transport caini si pisici Anglia ” si vei gasi imediat firme dispuse sa-si ofere serviciile.

Gazduirea animalelor de companie

Probabil ati auzit deja de asa-numitele hoteluri pentru animale, unde proprietarii isi pot lasa patrupedele pe perioada concediului.

In Romania, pentru astfel de servicii, se percep preturi cuprinse intre 5 si 40 lei/zi, in functie de specie (cele mai mici preturi sunt pentru pasari si pestii de acvariu iar cele mai mari pentru caini).

Daca va ganditi la un astfel de business trebuie sa luati in calcul si asigurarea hranei si scoaterea zilnica la plimbare a cainilor, nu doar conditiile efective de gazduire a lor.

Crescatorie

Este afacerea clasica in care cresti si vinzi animale de companie. O poti face prin intermediul unui petshop propriu sau poti avea petshopurile pe post de clienti finali.

In orice caz trebuie sa tii seama de normele si reglementarile legale in vigoare in ceea ce priveste igiena si distanta dintre crescatorie si vecini.

Aceste norme pot fi diferite de la o specie la alta pentru ca iepurii de casa, cainii, pestii de acvariu sau hamsterii, au nevoi si ridica probleme cum nu se poate mai diferite.

In fine, nisa animalelor de companie ofera oportunitati de afaceri si in ceea ce priveste hrana, accesoriile, dresajul sau serviciile medicale si cosmetice, totul cu conditia sa va desfasurati activitatea intr-un oras mare, unde exista o clientela suficienta sau sa apelati la puterea de promovare a mediului online (va puteti inspira in acest sens din experienta celor care au batut deja acest drum, asa cum este de pilda cazul http://www.transportcaini.ro/).

Dar despre afacerile online am mai vorbit si vom continua sa mai vorbim in alte articole, subiectul fiind prea vast pentru a putea fi epuizat in cateva randuri.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.