Afacerile la domiciliu

In vremurile noastre afacerile si munca la domiciliu au devenit o optiune financiara pentru multi oameni de rand. Idei si oportunitati de afaceri sau locuri de munca la domiciliu sunt astazi mai numeroase ca oricand, in primul rand datorita noilor orizonturi financiare pe care le ofera internetul. Totusi in acest articol nu vom vorbi nici despre idei de afaceri la domiciliu, nici despre oportunitati, ci despre cel mai important element ce trebuie avut in vedere atunci cand incepem o afacere la domiciliu.

De regula cautam o idee de afaceri si odata gasita incercam sa o punem in practica, omitand astfel procesul cel mai important din reteta succesului unei afaceri la domiciliu.

Inainte de a trece la treaba, inainte de a pune in practica ideea aleasa, trebuie sa ne dedicam un timp muncii de cercetare si studiere. Asigurati-va ca ati inteles bine ce urmeaza sa faceti. Studiati piata, concurenta, cum este, slaba sau puternica? Ce costuri presupune afacerea la domiciliu aleasa? Vi le puteti permite? Si asa mai departe.

In cazul in care incepeti o afacere la domiciliu care necesita mult spatiu, asigurati-va ca aveti spatiul respectiv (sfat valabil in cazul unor idei de afaceri precum crescatoria de iepuri sau alte animale, cultivarea ciupercilor, etc.). Asigurati-va ca aveti aptitudinile si resursele necesare pentru a duce pana la capat ideea aleasa si pentru a obtine o afacere la domiciliu profitabila. In caz contrar deziluziile nu vor intarzia sa apara. Nu trebuie omisa nici cererea pietii. Exista cerere suficienta pentru produsele si serviciile pe care urmeaza sa le oferiti? Cum este piata acum, sunt destui furnizori (adica potentialii concurenti), daca da, ii puteti invinge?

O idee buna de afaceri este importanta dar nu cea mai importanta. Mai vitala decat gasirea unei idei de afaceri este planificarea in detaliu a viitoarei afaceri. Nu va lasati cuprinsi de euforia ideii de afaceri, idei de afaceri la domiciliu sunt cu duiumul, mai e nevoie insa si ca acea idee de afaceri aleasa, sa se muleze perfect pe resursele, capacitatile si stilul dumneavoastra. Doar asa puteti obtine o afacere la domiciliu plina de satisfactii profesionale si financiare.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. barcun severica Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.