Afaceri la domiciliu

O multime de afaceri pot fi desfasurate in confortul propriei locuinte. Cum munca la domiciliu are multi fani (si pe buna dreptate) am gasit de cuviinta ca un articol despre idei de afaceri la domiciliu ar fi binevenit. Este plin internetul de anunturi in care se cauta sau se ofera oportunitati de munca la domiciliu. In cele ce urmeaza voi prezenta cateva idei de
afaceri la domiciliu

care pot fi demarate fara investitii prea mari. Asadar sa incepem:

1. Exploatarea propriei gradini. Este o afacere pentru iubitorii gradinaritului care stau la casa si au un petec de pamant in jurul casei. Aceasta pasiune poate fi usor transformata intr-o afacere daca se opteaza pentru cultivarea spre comercializare a unor plante medicinale, flori sau fructe de padure. Se pot incheia contracte cu comerciantii de astfel de plante iar in timp afacerea se poate dezvolta prin cultivarea la o suprafata mai mare, cu angajati, sere, etc.

2. Arta culinara. Si gatitul se poate transforma intr-o afacere profitabila.Daca te pricepi la gatit si esti pasionat de conceperea unor noi retete, poti amenaja un spatiu din propria locuinta (poate fi chiar propria bucatarie) unde sa pregatesti si apoi sa vinzi retele originale de prajituri, torturi, panificatie, etc. Poti deveni principalul furnizor de astfel de produse al cartierului. Cu timpul te poti extinde. Sa nu uitam ca multe din marile companii de fast fooduri au pornit de la creatia culinara a catorva pasionati de retete.

3. Cursuri si meditatii. Daca ai o calificare si o diploma intr-un anumit domeniu, poti da meditatii la domiciliu. Principalii tai clienti vor fi elevii si studentii din localitate. Iti poti stabili singur tariful si orele de lucru. Meditatiile pot fi de la ore particulare de matematica, pana la cursuri de arte martiale, desigur tinand cont de talentul tau. Principala modalitate de gasire a clientilor o vor constitui ziarele de mica publicitate locale.

4. Arta si mestesuguri. Daca stii sa pictezi, sa sculptezi, in fine ai o inclinatie deosebita spre anumite mestejuguri si activitati artistice, poti castiga bani de pe urma hobbyurilor tale. Firmele si companiile cumpara anual obiecte de arta si de decoratie pentru a-si infrumuseta sediile sau firmele. Iti poti oferi serviciile atat unor persoane juridice (firme, institutii, asociatii, etc.) cat si persoanelor particulare.

5. Consultanta. Ofera consultanta oamenilor de afaceri, persoanelor in litigiu, firmelor, persoanelor fizice sau anumitor institutii. Poate fi vorba de consultanta juridica, economica, medicala, etc. Acest tip de afacere la domiciliu este limitat de calificarea celui care il practica. Pentru a oferi astfe de servicii de consultanta trebuie sa fii contabil, avocat, medic, in fine sa ai o calificare potrivita tipului de consultanta pe care il oferi.

6. Afaceri imobiliare. Daca iti plac proprietatile, aceasta poate fi o activitate foarte profitabila. Daca ai suficienti bani poti deveni investitor imobiliar. Cumperi proprietati pe care apoi le inchiriezi si le transformi astfel in surse de venit care genereaza venit pasiv. Mai tot timpul ti-l petreci in cautarea chilipirurilor imobiliare si in gasirea celor mai profitabile tranzactii. Insa din cauza capitalului necesar acest gen de afacere nu este la indemana oricui.

Cei care nu isi permit sa devina investitori imobiliari pot opta insa pentru a deveni intermediari. Comisioanele pentru facilitarea unei tranzactii sunt destul de mari, cu timpul vor capat atat experienta cat si banii necesari pentru a trece la adevaratele investitii imobiliare.

7. O sala de masaj. Poti amensaja o incapere a locuintei astfel incat sa fie transformata intr-un salon de masaj. Daca te pricepi la terapie si ai o oarecare calificare in domeniu poti incepe o astfel de afacere la domiciliu. Anunturile locale de mica publicitate vor fi principala sursa de clienti impreuna cu recomandarile clientilor multumiti. Taxa pentru o ora de relaxare poate incepe de la echivalentul a 50$, in functie de calitatea serviciilor oferite.

Oportunitati de afaceri la domiciliu poti intalni practic la tot pasul. In reviste, pe internet, de la prieteni si asa mai departe. Intrebarea este insa cum poti recunoaste din multimea de afaceri la domiciliu pe cele care merita cu adevarat sa se numeasca „oportunitati”. Iata mai jos cateva criterii pe care ar trebui sa le luati in seama atunci cand decideti sa incepeti o afacere la domiciliu sau sa urmati un sistem de afaceri oarecare.

1. Longevitatea.
Asiguranti-va ca sistemul de afaceri sau afacerea la domiciliu pe care o incepeti acum are sanse mari sa ramana in picioare si anul viitor. Este o afacere viabila sau doar o oportunitate de moment? Cautati o afacere care s-a mentinut pe piata de cel putin 2 ani de zile (daca este vorba de o franciza sau de un sistem de afaceri despre care stiti ca il mai folosesc si altii cu succes).

2. Produsul sau produsele pe care le veti vinde.
Sunt o componenta esentiala a oricarei afaceri nu doar a afacerilor la domiciliu. Asigurati-va ca aceste produse beneficiaza si de o cerere pe piata, ca sunt competitive si se vand bine.

3. Consultanta si asistenta.
Daca urmeaza sa incepeti o afacere in sistem de franciza sau de marketing in retea, asiguranti-va ca veti beneficia de consultana si asistenta din partea sponsorului/francizorului. Va va scuti de o multime de probleme mai ales la inceputul drumului in afaceri.

4. Uneltele de marketing.
Asigurati-va ca atunci cand achizitionati un kit de afaceri de pe internet sau incepeti o afacere la cheie, veti beneficia si de uneltele de marketig prin care sa va promovati afacerea, cum ar fi: site-uri, softuri de autoresponder, etc.

Un program de afaceri la domiciliu care indeplineste toate cele 4 criterii mentionate mai sus, este si Ghidul Consult Expert 3 impreuna cu bonusurile aferente, program pe care il puteti gasi pe site-ul nostru la sectiunea „Ghid de Afaceri”. Desigur, exista o multime de oportunitati de afaceri la domiciliu, inainte de a alege una recititi acest articol, analizati oportunitatea prin prisma celor 4 elemente enumerate mai sus si sansele dumneavoastra de a reusi in afacerile la domiciliu vor creste semnificativ.

Mult succes!

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.