Munca la domiciuliu: ponturi pentru a fi mai eficient

Munca la domiciliu este un fenomen care incepe sa ia amploare si la noi in tara pe an ce trece… telemunca, freelancing, coworkers…cifrele persoanelor care muncesc de acasa sunt din ce in ce mai mari. Munca la domiciliu reduce stresul traseului munca-acasa si favorizeaza flexibilitatea in privinta orarului de munca. Inca nu te-am convins? Iti dam mai jos cateva sfaturi pentru a munci cat mai eficient de acasa, sa fiti cat mai creativi si mai productivi cu putinta.

Creeaza-ti un spatiu de munca

Pentru a fi productivi, este necesar urmatorul lucru: creierul nostru trebuie sa stie sa faca diferenta intre munca si distractie. Exclus sa lucrezi pe aceeasi canapea pe care stai tolanit si te uiti la filme. Fa-ti timp sa iti amenajezi un spatiu special pentru munca, un spatiu care sa respecte regulile ergonomice de baza:

– Monitorul computerului trebuie sa fie la acelasi nivel cu ochii;
– Tastatura trebuie sa fie astfel pozitionata incat antebratele sa fie paralele cu solul;
– Lumina naturala trebuie sa fie cat mai multa cu putinta;

Imbraca-te

Acest lucru poate parea cat se poate de logic insa este absolut esential. Pentru a face o distinctie intre viata privata si viata profesionala, nu trebuie sa iti schimbi obiceiurile din fiecare dimineata. Trebuie sa te speli pe fata, pe dinti si sa te imbraci ca si cum ai merge la munca. Sau cel putin nu sta in pijamale toata ziua. Daca lucrezi in pirjama si in papuci risti sa nu fii suficient de concentrat.

Fixeaza-ti un program bine stabilit

Trebuie sa te echipezi pentru a fi in forma maxima. Atunci cand muncim la domiciliu totul poate fi un pretext pentru a ne pierde concentrarea. Trebuie sa ai totul la indemana: foile, imprimanta, telefonul dar si cafeaua, sticla cu apa, fructele si celelalte lucruri necesare. Opreste telefonul si lasa totul deoparte pentru a fi concentrata la maxim.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.