Cosmetice produse la domiciliu

Desi poate parea ceva imposibil la prima vedere, in realitate, realizarea unor produse cosmetice homemade, nu este nici pe departe atat de complicata pe cat ar putea suna.

In trecut majoritatea cosmeticelor erau produse in gospodarie iar azi moda bio revine in forta.

Producerea si vinderea unor cosmetice creatie-proprie poate fi o activitate plina de satisfactii, distractiva si in acelasi timp profitabila. Totusi sunt cateva lucruri de care trebuie sa tii seama inainte de a te lansa intr-o astfel de afacere la domiciliu.

Iata in continuare ce ar trebui sa stii :

Trebuie sa tintesti o piata bine definita

Inca inainte de a incerca diverse formule chimice, trebuie sa stii bine ce segment de clienti vei tinti.

Din moment ce piata cosmeticelor este dominata de mari branduri internationale, est vital pentru micii antreprenori care doresc sa profite de aceasta industrie sa mizeze pe o nisa specializata si bine definita.

Concentreaza-te pe un profil clar de clienti, trebuie sa stii exact cum arata portretul robot al clientelei tale (tineri de succes care sunt dispusi sa cheltuie o mica avere pe imaginea lor, sau, dimpotriva, persoane trecute de 40 de ani, cu familie, care pun accentul mai mult pe pret decat pe calitate).

Pentru a intelege mai usor acest concept vom face un mic exercitiu de imaginatie, din moment ce un mic producator de cosmetice homemade nu se poate „lua la tranta” cu produsele consacrate de pe piata, va tinti un segment de piata care fie este liber, fie are o concurenta foarte slaba, de exemplu va produce sapunuri ar0matice 100% naturale.

Va miza pe calitatea produselor, pe faptul ca sunt 100% bio si ca sunt produse local. Prin urmare segmentul lui de piata este unul destul de exclusivit, clienti care apreciaza produsele ecologice made in Romania. Este doar un exemplu ipotetic…

Gasirea si testarea unor formule originale

Aici este partea cea mai complicata si in acelasi timp cea mai incitanta a unui astfel de business la domiciliu. Florile si plantele din flora spontana, cojile de citrice, uleiuri si combinarea diverselor infuzii si extracte naturale, sunt materiile prime intr-o astfel de activitate.

Nu vom intra acum in detalii privind modul de realizarea a unor sapunuri, uleiuri sau parfumuri la domiciliu, am facut-o cu alta ocazie, insa nu este nici foarte complicat, nici foarte costisitor.

Marketing

Aici intra totalitatea operatiunilor menite sa asigure traseul produselor de la dumneavoastra catre clienti.

Targurile si expozitiile de specialitate, anunturi in mica si marea publicitate, parteneriate cu magazine de desfacere mai mici sau mai mari si mai ales comertul online pe Internet, toate trebuie luate in calcul atunci cand vine vorba de promovarea brandului si a produselor personale.

 O poveste de succes adevarata

Natalie Balmond era o tanara mamica din Marea Britanie cand a inceput sa se confrunte cu o problema serioasa, fetita ei de 2 anisori, Lula, dezvoltase o eczema atat de urata incat trebuia sa doarma in bandaje. Toti doctorii si toate remediile naturiste pe care le-a incercat nu au avut niciun efect.

In disperare de cauza a incercat o solutie extrema, si-a pus in cap sa creeze chiar ea un remediu care sa-i trateze fetita. O solutie nebuneasca probabil dar care in mod ciudat i-a reusit.

In propria bucatarie a realizat un amestec de uleiuri si plante medicinale din care a extras o alifie cu ajutorul careia copilul ei a scapat de boala de piele de care suferea.

Azi Lula are 17 ani si o piele mai catifelata ca oricand, mai mult decat atat, mama ei Natalie, creatoarea cremei-minune incaseaza anual peste 100 000 de lire sterline pe an din comercializarea produsului ei artizanal.

Drumul de la disperare la succes nu a fost deloc usor, i-a trebuit mult curaj sa-si ia inima in dinti, sa citeasca tot ce i-a cauzt in mana despre plantele cu efect benefic asupra pielii, sa incerce diverse combinatii si in final sa aplice pe pielea copilului un produs empiric realizat in propria bucatarie.

Sub indrumarea partenerului ei de afaceri si-a creat propriul brand „Skin Salvation”, produs care se regaseste azi pe piata britanica pentru 6, 30 lire, atat online cat si in magazine.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.