Joburi la domiciliu

Sa gasesti un job care ofera posibilitatea de munca la domiciliu si sa iti permita sa lucrezi de acasa, poate fi o provocare pentru oricare dintre noi. Si totusi exista astfel de joburi care ofera programe flexibile si permit angajatilor sa isi desfasoare activitatea din confortul propriului camin. Iata mai jos cateva activitati care ofera posibilitatea muncii la domiciliu.

Sunt mai multe motive pentru care anumiti angajatori opteaza pentru oferirea de joburi la domiciliu, mai ales in cazul in care este vorba de munca de birou, lucru pe computer/online, intocmire de proiecte, etc. De multe ori angajatii au performante mai mari daca lucreaza de acasa si nu mai sunt astfel nevoiti sa suporte rutina navetei sau stresul de la locul de munca.

Insa munca de birou nu este nici pe departe singura oportunitate de munca la domiciliu. Asistentii sociali care iau in ingrijire copii de la orfelinate, proiectanti, notari, chiar cabinetele particulare de medicina, creatorii de goblenuri, diverse lucrari de croitorie sunt doar cateva dintre activitatile ce pot fi desfasutare de acasa.

Mai mult, puteti chiar sa deveniti propriul dumneavoastra angajat daca alegeti varianta curajoasa (e adevarat, mai plina de riscuri dar si de recompense) si anume inceperea unei afaceri de familie sau demararea unei activitati liber-profesioniste care sa va permita luxul de a lucra de acasa.

Aici intra o multime de domenii de activitate:

  • Servicii de contabilitate. Va pricepeti sa tineti contabilitatea firmelor, atunci de ce sa nu transformati aceasta aptitudine intr-o sursa de venit si sa deveniti un contabil autorizat?
  • Atelier de reparatii si depanari. Va place sa mesteriti orice de la televizoare la ceasuri de bucatarie si masini de spalat? Puteti incepe o afacere part-time chiar in garajul dumneavoastra.
  • Webdesigner/programator/freelancer. Serviciile in IT si online sunt tot mai cautate pe piata romaneasca deoarece tot mai multe firme devin constiente de importanta internetului si isi incep campanii de promovare online tot mai agresive. Asta inseamna ca va continua sa creasca cererea de servicii de webdesign, programare si promovare online.
  • Agricultura. Nu va grabiti sa strambati din nas, sunt inca multe nise in agricultura insuficient acoperite si unde cu pasiune si pricepere se poate manca o paine. Ma refer aici la cresterea unor animale exotice (pauni, struti, iepuri de casa, etc.) sau cultivarea florilor de ornament, a fructelor de padure si a altor produse agricole, adevarate delicatese in occident si care incet incet prind si in Romania. Este o activitate care se adreseaza in general celor care locuiesc in mediul rural si au o gradina suficient de mare.
  • Artizanat/pictura. Daca aveti o pasiune pentru arta, cu putin noroc si ceva mai mult talent, puteti trai din aceasta activitate. Va puteti transforma o camera sau o dependinta in atelier, eventual va puteti lansa si un site unde sa va vindeti creatiile si sa primiti comenzi.

 

Acestea sunt doar cateva exemple de domenii care se preteaza la activitati ce pot fi desfasurate din confortul propriei locuinte. Pot fi incepute ca afaceri part-time si se pot transforma intr-o activitate full-time sau chiar o afacere in toata regula.

Cautati printre pasiunile si capacitatile dumneavoastra, documentati-va in jur si invatati sa folositi internetul, pretutindeni in jur putem gasi idei deafaceri la domiciliu sau cel putin activitati pe care le putem desfasura de acasa, part-time.

Atentie insa, invatati sa faceti diferenta intre adevaratele oportunitati de munca la domiciliu si escrocheriile de tot felul, pentru aceasta bazati-va pe bunul simt: nu poti sa castigi bani fara sa faci nimic, de acasa ca si dintr-un job clasic, banii se fac muncind!

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. Ghita Ramona Răspunde
  2. Alxandroaie Maria Larisa Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.