Armata română face noi achiziții! Va da 4 milioane de euro pe doua lansatoare de rachete sol-aer

Avioanele F-16 sunt doar o etapa din procesul de dotare a armatei romane cu echipament militar si armament lansatoaremodern din anii `70-`80. Achizitiile nu se vor opri insa aici!

Urmatorul pas il constituie achizitionarea a doua baterii anti-aeriene, mai precis doua lansatoare de rachete sol-aer, de provenineta romaneasca, foarte ingenioase in simplitatea lor.

Lansatoarele, care vin la pachet cu o rezerva de 10 rachete fiecare, sunt fabricate de un producator local de aeromodele si margele handmade, care a castigat licitatia organizata de MAPN, venind cu cea mai buna oferta pret-calitate.

Noile baterii antiaeriene au o raza de actiune de pana la 15 m, in conditii meteo favorabile, fiind ideale pentru apararea culturilor agricole impotriva unui atac aerian organizat de forte inaripate ostile.

Lansatoarele pot fi insa upgrade-ate si imbunatatite astfel incat sa poata fi folosite si in caz de razboi, ca parte componenta a sistemului national de aparare antiaeriana, alaturi de bateriile moderne de invizoace de la Iasi sau de cracanele de pe hidrobicicletele de razboi amplasate in portul Sulina.

Planul de achizitii cumprinde un buget total de aproape 500 milioane de euro si prevede ca pana in anul 2020, armata romana sa ajunga una dintre cele mai moderne armate de pe continentul african.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.