Aragazul electric, avantaje si dezavantaje

Odata cu aparitia pe piata romaneasca a aragazurilor electrice, tot mai multi romani se gandeasc daca sa isi ia unul sau sa mearga pe varianta traditionala, a aragazului pe gaz.

Daca te numeri printre ei, atunci citeste cu atentie randurile de mai jos pentru ca s-ar putea sa fie scrise exact pentru tine.

Raspunsul nu este chiar atat de usor de gasit pentru ca fiecare dintre noi avem alte gusturi, alte nevoi si alte cerinte in materie de amenajare a bucatariei. Insa pentru a alege in cunostinta de cauza, si mai ales pentru a alege un aragaz electric bun, avem nevoie de cateva informatii esentiale.

Sa incepem cu partea frumoasa

Din capul locului, un aragaz electric este mai elegant, mai sigur si mai simplu de manevrat decat unul pe gaze.

aragaz-electricAdio probleme de montaj, adio carat butelii pe scari (da, inca mai sunt localitati si locuinte inca neracordate la gaz) si teama uitarii gazului deschis.

De asemeni, fiind mai moderne, aragazele electrice vin in forme mai variate, usor de adaptat atat in bucatariile pretentioase cu spatiul dar si in cele cu mobilier original (va puteti face o imagine de ansamblu de pe Inspectorul.ro).

Cu alte cuvinte, ai de unde alege, dintr-o gama variata de dimensiuni, de capacitati si performante, puse la dispozitie de principalii producatori.

In fine, pretul poate fi considerat si el un avantaj daca ne gandim ca preturile aragazelor electrice sunt comparabile cu cele ale celor pe gaz, diferentele nefiind semnificative.

Dezavantaje

Ei bine, fara a lungi inutil vorba, principalul dezavantaj al unui aragaz electric este consumul de curent.

Modelele mai vechi de aragaze electrice consuma foarte mult, cele mai noi insa, au consumul mai optimizat, astfel incat pretul este doar cu putin mai mare decat cel al consumului similar de gaz daca il comparam cu un aragaz clasic.

Asta si datorita faptului ca in ultima vreme pretul gazului a continuat sa creasca, tinzand sa ajunga din urma pretul electricitatii.

Deci pentru o bucatarie de familie numeroasa, pentru o cantina sau alte locuri in care se gateste mult si des, personal al merge pe un aragaz clasic, pe gaz. Insa pentru o bucatarie moderna, unde nu se gateste prea des, un aragaz electric ar fi de preferat.

In alta ordine de idei, dincolo de aceste informatii generaliste, iata dupa ce informatii ar trebui sa te uiti atunci cand alegi un aragaz electric.

Functia de curatare automata, te poate scapa de multa bataie de cap legata de curatarea si intretinere cuptorului.

Se realizeaza in mod catalitic sau pirolitic si implica existenta unor pereti mobili ai cuptorului care sunt inlocuiti periodic.

In afara de acest tip de curatare, mai exista si varianta de cuptoare cu curatare semi-automata, cu aburi si lavete.

Functia de rotisare. Asa cum ii spune si numele, ofera posibilitatea prepararii frigaruilor la rotisor.

Grill (gratar). Presupune existenta unor rezistente electrice pe „tavanul” cuptorului care, atunci cand sunt activate, prepara carnea intr-un mod similar gratarului clasic pe carbuni.

Functia de convectie a aerului, ofera posibilitatea distribuirii aerului cald in interiorul cuptorului astfel incat sa permita prepararea simultana a mai multor feluri de mancare.

Toate acestea se reflecta de obicei in pret.

In concluzie, alegerea unui aragaz electric trebuie sa tina seama atat de tipul bucatariei noastre, de obiceiurile noastre culinare si nu in ultimul rand de resursele financiare de care dispunem.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.