Cine este Parag Ageawal, noul director Twitter?

Jack Dorsey, co-fondatorul emblematic si CEO al retelei de socializare, Twitter, a demisionat din functia de CEO luni, 29 noiembrie. Locul sau va fi luat de actualul director de noi tehnologii.

Twitter are un nou sef. Jack Dorsey, o personalitate emblematica si seful miliardar al retelei de socializare, a renuntat la functia sa. Consiliul de administratie si el insusi l-au ales pe Parag Agrawal, prezent in cadrul retelei de socializare din 2011 si viitor-fost director de noi tehnologii.

Parag Agrawal nu este un nou venit pe Twitter . Numit in 2018 director de noi tehnologii, a supravegheat inteligenta artificiala , machine learning, dar si echipele de inginerie, consum si strategie tehnica.

Un vechi colaborator de la Microsoft si Yahoo

El a contribuit in special la imbunatatirea algoritmului Twitter, lucrand la relevanta postarilor din fluxul de stiri. Inainte de a-si prelua postul pe Twitter, Agrawal a lucrat si la Microsoft Research si Yahoo! Research, unde a ocupat deja functii de conducere.

Intr-un e-mail adresat companiei sale, fostul director Jack Dorsey isi afirma increderea in succesorul sau.

Noul CEO va trebui intr-adevar sa faca fata unor obiective ambitioase, facute publice de platforma in acest an. Cea mai importanta fiind sa ajunga la 315 milioane de utilizatori pana in 2023, fata de 199 la inceputul acestui an 2021. Compania a lansat recent si Twitter Blue , un serviciu de abonament foarte asteptat de 3 dolari (2,65 dolari) care, printre altele, permite utilizatorilor sa anuleze tweet-urile. „Recunosc ca unii dintre voi ma cunoasteti bine, altii putin, iar altii deloc”, le-a spus Parag Agrawal angajatilor. „Considera ca suntem la inceput – primul pas catre viitorul nostru”

Parag Agrawal este si cel care a schimbat algoritmul de taiere a imaginilor Twitter pentru a se baza mai putin pe invatarea automata, dupa ce utilizatorii au observat ca imaginile de pe site au fost decupate in detrimentul persoanelor de culoare pentru a fi mai concentrate pe fetele albe.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.