Tendinte marketing pentru anul 2022

Anul 2021 a fost anul nostalgiei, al increderii, al umanizarii si al participativului. Care sunt insa tendintele de integrat in strategia ta in 2022? Vei afla in cele ce urmeaza.

Marketingul incluziv. Consumatorii de tanara generatie asteapta de la marci sa ii sustina in diversitate si incluziune, atat in fata, cat si in spatele camerelor.

Angajati ca ambasadori ai marcilor. Consumatorii pot abandona o marca daca angajatii sai nu sunt bine informati. Nu uita niciodata ca echipele tale sunt cele care sunt fata umana a firmei tale.

Incearca sa te adaptezi unei lumi fara Cookies. Google a anuntat in 2023 o lume fara Cookies, in timp ce Apple a inceput sa restranga exploatarea datelor personale a utilizatorilor sai. Marcile trebuie deci sa gaseasca alte modalitati pentru marketingul personalizat.

Marketingul hibrid. Digital sau fizic? Ce canal ar trebui sa privilegiezi? Ambele! Chiar daca din ce in ce mai multi consumatori comanda produse online, prefera si magazinele fizice. Urmatorea provocare a firmelor ar fi deci sa propuna o experienta hibrida.

Marketingul experiential. Este cel care se concentreaza pe crearea unei experiente pentru utilizatori bazata pe marca si nu doar pe produs. Experientele sunt variate in functie de firme si de sectoare.

Marketingul programatic. Este vorba despre automatizarea/cumpararea unor spatii publicitare. O strategie care permite delegarea procesului unui algoritm pentru a consacra mai mult timp optimizrii campaniilor.

Un serviciu clienti care are un serviciu de Inteligenta Artificiala. Este un lucru care iti permite sa integrezi doua strategii de marketing:
– Sa propui cele mai bune oferte clientilor in momentele potrivite.
– Sa furnizezi un excelent serviciu dupa vanzari.

Inteligenta artificiala este cea care poate citi semnalele si detecta in timp real intentia unui vizitator chiar de a anula inscrierea sau abonamentul sau. Dar, cu ajutorul ei se por propune automat oferte unice si pertinente.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.