Bani din jocuri online

Nu v-ati gandit niciodata ca jocurile online pot genera venituri? Nu ati privit niciodata site-urile de jocuri ca pe niste afaceri generatoare de profit?

In realitate jocurile online sunt o adevarata industrie care practic a explodat in ultimii ani si care se va dubla pana in 2016 conform unor pareri mai avizate, si nu vad de ce nu le-am da crezare avand in vedere ca mai toti pustii stau azi calare pe computer jucand tot soiul de jocuri care mai de care mai obsedante.

Cu o piata atat de uriasa si fidela, industria jocurilor are un viitor asigurat.

Pentru Robert Small totul a inceput in 2001, pe atunci de 24 de ani, cand, impreuna cu Tihan Presbie, a lansat site-ul Miniclip.com, azi unul dintre cele mai cunoscute site-uri de jocuri online din lume.

Robert era un tanar obsedat de jocurile video, asa cum sunt multi altii in ziua de azi dar care a reusit sa isi transforme pasiunea intr-o afacere de milioane de lire sterline (Robert Small este englez).

Privind retrospectiv, Robert isi aminteste cum au cheltuit 40 000 de lire (o parte din ei primindu-i de la o bunica iar restul fiind partea asociatului sau Tihan) pentru lansarea site-ului si crearea primului lor joc original „Dancing Bush”, in care presedintele american, reprezentat de un desen animat, dansa in functie de comenzile pe care le dadea cel ce juca jocul.

Un joculet banal si simplu dar care a atras milioane de utilizatori amuzati din intreaga lume. Succesul acestui joc a fost alimentat de contextul politic international al acelor ani si i-a motivat pe cei doi sa dezvolte si alte jocuri si aplicatii haioase.

Macromedia Flash era ultima noutate in materie de animatii online in acea vreme si fondatorii Miniclip.com s-au bazat din plin pe ea pentru a-si dezvolta creatiile. Astfel au ajuns sa produca sute de jocuri online pentru toate gusturile, de la jocuri cu masini pana la shooting-uri sau jocuri de strategie.

Inca de la inceput cei doi parteneri de business au avut o imagine clara a ceea ce au vrut sa obtina. Isi doreau joculete simple, care sa atraga o multime de vizitatori din intreaga lume si nu puteau face asta decat daca pastrat un grad de complexitate redus. „Nu am fi reusit niciodata sa ajungem aici daca am fi produs jocuri multiplayer sau console complicate”, marturiseste Robert.

In prezent Miniclip a dezvoltat in jur de 400 de jocuri online simple.

Multi webmasteri fac gresala de a se concentra pe site-uri cu aplicatii complicate, moderne si sofisticate insa de multe ori pierd din vedere realitatile simple ale marketingului.

Cei 40 000 de lire investitia initiala si creatiile lor au fost suficiente pentru a crea un site care atrage aproape 43 de milioane de utilizatori anual, cei mai multi cu varste cuprinse intre 10 si 18 ani.

 Promovare ingenioasa

Atragerea vizitatorilor pe site este principala provocare a oricarui webmaster, provocare de care s-au lovit la inceput si fondatorii lui Minicplip.com, asta pana in clipa in care au inteles ca informatiile pe internet sunt facute sa circule.

Astfel au inceput sa ofere gratuit jocurile pe care le produceau si altor site-uri de jocuri online, in schimbul promovarii. Multi au site-uri de jocuri dar putin stiu sa produca efectiv acele jocuri asa ca toata lumea era multumita, Miniclip iti promova site-ul iar ceilalti primeau jocurile pe care le puteau afisa propriilor utilizatori.

Acum sunt aproape 300 000 de alte site-uri de jocuri online in intreaga lume care preiau creatiile celor de la Miniclip. si odata si ele si legaturi spre miniclip.com, astfel incat, pasionatii de jocuri din intreaga lume au descoperit rapid sursa originara a creatiilor flash.

Cum se fac bani din jocurile online?

Inca de la inceput, principala sursa de monetizare a site-ului Miniclip.com a fost reclama. Aceasta sursa continua sa ocupe si azi cea mai mare felie din venitul total generat de site, aprox. 70%.

Restul veniturilor sunt generate de abonamentele si taxele pe care unii impatimiti ai jocurilor online le platesc pentru a juca versiuni premium ale jocurilor de pe site, precum si de cei care comanda crearea anumitor jocuri. Asa cum sunt depilda producatorii filmelor Spider-man sau Piratii din Caraibe care au comandat realizarea unor jocuri online tematice care sa contribuie la popularizare si promovarea creatiilor cinematografice.

In cifre estimative veniturile se traduc prin incasari de milioane de lire sterline anual. De exemplu in 2007 se estimeaza ca au avut un venit intre 10 si 20 de milioane de lire. Intregul site Miniclip.com este cotat astazi la 200 milioane de lire sterline.

Povestea de succes numita Minicplip.com este una tipica erai informationale in care ne aflam odata cu avantul internetului.

Jocurile online sunt un fenomen care nu ar fi fost posibil fara aparitia internetului iar ori de cate ori apare o piata si o cerere, apar si afacerile care prospera pe seama ei chiar daca cei mai multi dintre noi nu putem sa le vedem pentru ca nu stim unde sa privim.

Oricat le-am considera de infantile si neserioase, jocurile online produc multi bani dar nu pentru cei care le joaca ci pentru cei care le creaza si le transforma intr-o afacere serioasa.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. John Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.