Cum aleg cel mai bun multimetru cu osciloscop?
Atunci când vrei să achiziționezi cel mai bun multimetru cu osciloscop trebuie să știi că există un anumit număr de factori diferiți care ar trebui să fie examinați. Unele caracteristici precum lățimea de bandă, adâncimea memoriei, dar și rata de eșantionare sunt extrem de importante. Sunt lucruri importante de care să ții cont atunci când alegi astfel de aparate de control deoarece este vorba despre criterii ce pot afecta utilitatea noului tău multimetru cu osciloscop.
Este important să alegi un multimetru cu osciloscop care are o lățime de bandă puțin mai mare decât intervalul de frecvență pe care te aștepți să îl întâlnești, pentru a te asigura că vei putea efectua măsurători corecte. De asemenea, poți alege între modele analogice sau digitale, și va trebui să selectezi o unitate digitală dacă dorești să îl conectezi la computerul personal (PC) pentru recuperarea datelor. De asemenea, este important să iei în considerare modul specific în care intenționezi să utilizezi osciloscopul, deoarece o unitate proiectată pentru uz auto va tinde să aibă funcții diferite decât cele destinate laboratorului sau altor aplicații.
Un multimetru cu osciloscop este un dispozitiv care poate fi utilizat pentru a face diferite măsurători ale circuitelor, cum ar fi tensiunea, amperajul și rezistența. Pe lângă funcțiile de bază ale multimetrului, unele dintre aceste dispozitive sunt, de asemenea, capabile să afișeze valoarea unei citiri. Oscilațiile unei tensiuni de semnal sau alte citiri pot fi afișate pe un grafic și utilizate în scopuri de diagnosticare și depanare.
Cum alegi cel mai bun aparat de masurare?
Pentru a alege cel mai bun multimetru cu osciloscop, unul dintre primii factori de luat în considerare este alegerea unei unități analogice sau digitale. Cea mai bună alegere va depinde de modul în care intenționezi să utilizezi acest aparat, domeniul de aplicare, bugetul și alți factori. Dacă dorești să poți conecta multimetrul la un computer, atunci va fi nevoie de un model digital. Unele dintre aceste multimetre au conexiuni USB sau de rețea locală (LAN) care permit preluarea datelor, astfel încât să poți analiza sau organiza informațiile pe un computer.
Lățimea de bandă, adâncimea memoriei și rata de eșantionare sunt trei dintre celelalte caracteristici pe care să le iei în considerare atunci când încerci să alegi multimetrul cu osciloscop potrivit. Lățimea de bandă a unui osciloscop este importantă deoarece se referă la frecvența maximă a semnalului pe care unitatea este capabilă să o suporte. Când frecvența unui semnal de intrare se apropie de această limită a lățimii de bandă, este de obicei atenuată până la punctul în care citirea nu mai este exactă. Prin urmare, este important să alegi o unitate cu o limită de lățime de bandă puțin mai mare decât te aștepți.
Dacă alegi un multimetru analogic cu osciloscop, nu va trebui să îți faci griji cu privire la rata de eșantionare sau adâncimea memoriei. Unitățile digitale sunt în mare măsură definite de aceste două caracteristici, așa că, dacă dorești un osciloscop digital, va trebui să găsești unul care să aibă o rată de eșantionare suficient de rapidă și suficientă memorie tampon pentru a îți satisface nevoile. Frecvența de eșantionare este practic numărul de ori pe secundă în care este verificat semnalul, astfel încât un număr mai mare oferă în general citiri mai precise. Adâncimea memoriei se referă la cantitatea de memorie tampon cu care este echipat osciloscopul, ceea ce poate afecta acuratețea rezultatelor în intervale de timp scurte.
Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.