Cum alegi un dezumidificator ieftin si de calitate?

Locuinta ta prezinta un nivel de umiditate mult prea ridicat si esti in cautarea unui aparat performant, ieftin si de calitate? Atunci, investeste fara sa mai astepti intr-un dezumidifcator de aer electric. Acesta din urma este un aparat usor de folosit, este eficient si compact si permite diminuarea nivelului de umiditate dintr-o incapere sau dintr-o cladire.

Exista doua tipuri principale de dezumidificatoare: cu absorbtie sau cu condensatie.

Cum alegi un dezumidificator ieftin si de calitate?

Pentru a alege un dezumidificator bun, ieftin si de calitate iata care sunt sfaturile de care trebuie sa tii cont:

Alege-l in functie de nevoile tale. Pentru a alege dezumidificatorul de aer potrivit te sfatuim sa iti determini intai si intai nevoile. Trebuie sa cunosti volumul de aer si suprafata incaperii in care vrei sa instalezi dezmumidificatorul, nivelul de umiditate din incapere, originea umiditatii de redus si temperatura incaperii.

Cu cat temepratura din incapere este mai scazuta, cu atat dezumidificatorul de aer trebui sa fie mai performant. Capacitatea unui dezumidificator de aer trebuie sa fie superioara cantitatii de apa produse de incapere.

Debitul de aer. Debitul de aer determina cantitatea de aer umed pe care dezumidificatorul de aer o poate trata pe o perioada determinata, pe ora sau pe minut. Este exprimata in m3. Cu cat debitul de aer este mai ridicat, cu atat aparatul va fi mai eficient si mai performant.
Volumul incaperii de dezumidificat. Trebuie sa identifici suprafata de dezumidificat in m3. Daca incaperea este mare atunci vei avea nevoie de un aparat cu o capacitate mare de dezumidificare.

Capacitatea de dezumidificare. Daca vrei sa reduci umiditatea dintr-o incapere, te sfatuim sa optezi pentru un dezumidificator de aer cu o capacitate de dezumidificare cuprinsa intre 5 si 30 de litri pe zi. Aceasta din urma reprezinta numarul de litri de apa pe care aparatul este capabil sa ii extraga pe o perioada determinata (o ora sau o zi). Cu cat dezumidificatorul de aer este mai puternic, cu atat va extrage mai multa apa din incaperea de tratat.

Sursa: https://bricolea.fr/guides/comment-choisir-un-deshumidificateur/

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.