Cum sa elaborezi un plan de afaceri

Cum sa elaborezi un plan de afaceri? Iti doresti enorm sa stapanesti aceasta arta insa nu stii de unde sa incepi? Am intocmit pentru tine o lista cu sfaturi pentru a pregati un plan de afaceri eficient si pentru a deveni un maestru in acest domeniu.

Cercetarea

Elaboarea unui plan de afaceri este extrem de importanta. Inainte de a te lansa in redactarea unui plan de afaceri trebuie sa efectuezi cercetari aprofundate. In cadrul cercetarii te vei interesa de urmatoarele aspecte: piata existenta, profilul clientilor, nevoile materiale, obiectivele financiare, concurenta.

Claritate si precizie

Vrei sa iti convingi potentialii investitori sau colaboratori de capacitatile tale de organizare, crescandu-ti viziunea si ambitia? Pentru asta, trebuie sa fii cat mai clar si mai precis cu putinta. Ai o idee in cap si mai trebuie sa stabilesti etapele constructiei si realizarii. Care sunt obiectivele tale? Cum intentionezi sa le materializezi? Ambitia unui proiect trebuie sa se afle in stransa legatura cu fezabilitatea sa.

Descrie proiectul

Incepe prin a-ti prezenta proiectul. Vorbeste despre serviciul sau despre produsul oferit, despre puterea sau despre originalitatea sa. Treuie sa se vada ca au pus suflet in acest proiect. Introdu in egala masura argumentul tau de marketing, de vanzare si de identitate pe piata. Auditorul trebuie sa fie interesat si sa inteleaga perfect ceea ce ii propui si prezinti. Exista cateva platforme care iti faciliteaza redactarea unui plan de afaceri.

Tinteste piata

Definirea publicului tinta este primordiala pentru a pregati un plan de afaceri solid. A doua etapa consta deci in prezentarea studiului de piata pe care l-ai intocmit in prealabil. Trebuie a cunosti si sa prezinti nevoile si realitatile de pe piata, pe care vrei sa le cuceresti. Asigura-te de faptul ca iti prezinti valoarea adaugata si competitivitatea pe piata pe care o tintesti. Indica toate cercetarile efectuate asupra potentialilor clienti si metodele de distributie. Orice detaliu conteaza in pregatirea cuceririi pietei.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.