Lucruri pe care trebuie sa le stii despre comisionul perceput de agentia imobiliara

Intrebarea care se afla pe buzele multora este urmatoarea: cand, cum si de ce ar trebui sa apeleze la serviciile unei agentii imobiliare? Pata imboliara abunda in anunturi de tot felul…ce ti-ar putea aduce in plus un agent imobiliar?

Ce beneficii iti aduce un agent imobiliar?

La toate aceste intrebari exista raspunsuri argumentate si pertinente. In cazul in care ai decis sa scoti spre vanzare un imobil iata tot ce trebuie sa stii despre serviciile puse la dispozitie de o agentie imobiliara, respectiv despre comisionul impus. In calitate de proprietar care vrea sa isi vanda un apartament sau o locuinta, vei remarca cu siguranta faptul ca nu este deloc greu sa iti faci un cont pe una din platformele specializate in domeniu, dureaza maxim cinci minute. Dupa ce completezi o serie de date personale vei putea adauga antuntul tau printre celelalte imobile puse la vanzare. Totul este gratuit si pozele postate si descrierile vor aprea public imediat ce sunt autorizate.

Merita atunci sa apelezi la serviciile unei agentii imobiliare data fiind aceasta situatie? Decizia iti va apartine in totalitate. Daca vrei sa scapi de grija care implica procesul de vizionare al apartamentului de potentialii cumparatori si de telefonul care poate va suna in permanenta, de detallile cerute de la capatul firului, inclusiv actele vanzarii, atunci o persoana specializata precum agentul imobiliar iti poate veni in ajutor.

Comisionul pe care il vei plati va reprezenta de fapt costul serviciilor agentiei imobiliare. Comisionul variaza intre 1-3% din valoarea totala a imobilului insa acesta se poate negocia si variaza in functie de politicile fiecarei agentii imobiliare in parte. Comisionul agentiei imobiliare va fi platit de ambele parti, atat de cel care vinde imobilul cat si de cel care cumpara, in cadrul procesului de vanzare-cumparare al imobilului.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.