Cum s-au construit averi

Pentru a afla raspunsul la aceasta intrebare cel mai simplu este a studia evolutia financiara a unor oameni considerati de societatea noastra, bogati (si nu ma refer aici la cei care si-au mostenit averea, au castigat-o la loto sau au obtinut-o prin mijloace ilegale) si a incerca sa sintetizam experienta si actiunile lor in cateva idei principale expuse in randurile de mai jos.

Hotararea de a reusi

In special cei care s-au ridicat prin forte proprii au pornit la drum cu o hotararea de fier, de la inceput au stiu ce vor, au vrut sa devina bogati. Pare simplu? Nu e chiar asa. Acum poate te intrebi: bine dar nu toti vor sa fie bogati?
Ei bine nu, majoritatea isi doresc sa fie bogati, putini sunt cei care vor cu adevarat. E o diferenta importanta intre a dori si a vrea chiar daca cei mai multi nu o sesizeaza. Atunci cand iti doresti nu faci mare lucru ca sa ti se si intample, insa atunci cand vrei faci tot ce poti pentru a obtine ceea ce vre: dormi mai putin, muncesti mai mult pentru a-ti atinge scopul, te framanti si gasesti solutii, iti asumi riscuri, iti sacrifici placeri etc.
E ca atunci cand esti intr-o situatie disperata, fara hrana si fara apa de cateva zile, vrei cu disperare sa gasesti mancare si apa pentru ca nu ai de ales, te vei stradui sa le gasesti sau vei muri incercand. Asta inseamna sa vrei un lucru.
Cei care si-au construit singuri averile, au vrut sa fie bogati.

Importanta cunoasterii

Cunoasterea sau informatia nu este doar o sursa de putere ci si o sursa de bani. Pentru a-ti castiga painea si in ultima instanta pentru a deveni bogat trebuie sa ai anumite aptitudini, adica sa cunosti, sa ai informatii.
Averi s-au construit in aproape orice domeniu al activitatii umane: unii au investit la bursa, altii au creat softuri, altii au facut filme, au creat fabrici, au lansat website-uri si asa mai departe. Deci toti au avut anumite cunostinte si informatii care i-au ajutat sa aiba succes pe calea aleasa de ei pentru construirea averii.
Daca vrei sa ii urmezi investeste intai in tine insuti, in educatia si cunostintele tale necesare domeniului pe care vrei sa-l abordezi pentru construirea averii. Din fericire azi informatia nu este foarte scumpa, internetul este plin de articole si informatii din toate domeniile, multe dintre ele, gratuite.

Cheltuind mai putin

Banii sunt facuti pentru a fi cheltuiti, nu? Pentru a fi cheltuiti dar nu pentru a fi aruncati pe fereastra, toata lumea cheltuie bani dar multi ii irosesc pur si simplu. Si de regula cei care ii irosesc sunt, deloc surprinzator, cei care au cele mai mari probleme financiare. Isi fac credite pentru consum, se inglodeaza in datorii, arunca banii pe haine de lux sau masini scumpe din dorinta de a trai ca cei bogati. Adevarul e ca cei bogati nu fac asta, cei bogati cheltuie din surplus, ceilalti cheltuie pe datorie sufundandu-se financiar.
Contrar parerii celor multi, oamenii bogati detin controlul asupra banilor si sunt cumpatati cu cheltuielile. De fapt asta e si unul din motivele pentru care au ajuns bogati si isi pastreaza averile in timp. Nu cheltuie mai mult decat produc. E un secret simplu si de bun simt dar cand vine vorba de bun simt majoritatea au deficiente mari la acest capitol.
Hotarare de fier, cunostere si chibzuinta, sunt pasii care au pus bazele multor averi, pretutindeni in lume, functioneaza indiferent de meridian, timp sau spatiu geografic.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.