De ce sa alegi o firma de inchirieri auto pentru business-ul tau?

IMG-20200505-WA0010Majoritatea firmelor de inchirieri auto au in portofoliu si serviciul de inchirieri auto destinat sectorului business. Cu toate ca si pana acum acesta a fost un serviciu destul de solicitat, odata cu perioada de pandemie, aceasta ramura a inregistrat o crestere foarte mare datorita faptului ca piata livrarilor la domiciliu a luat un avant considerabil.

Antreprenorii nu au fost pregatiti pentru aceasta nevoie de mobilitate, prin urmare au fost nevoiti sa apeleze la serviciile oferite de firme specializate. Insa, inchirierea de masini in regim business are numeroase avantaje, scutind antreprenorul de grijile cu mersul in service pentru revizii sau reparatii. De aceea si parerile clientilor despre inchirieri auto sunt foarte bune.

Avantajele serviciului de rent a car pentru business

In general, contractele care privesc serviciul de rent a car pentru business sunt incheiate pe perioada medie sau lunga, perioade cuprinse intre 2 si 12 luni, dar care poate ajunge chiar si pana la 4 ani. Insa, trebuie tinut cont ca orice termene si conditii de inchiriere pot fi diferite fata de inchirierea pe termen scurt, unde tariful este calculat pe zi.

Unul dintre principalele avantaje ale acestui tip de serviciu este faptul ca prezinta mai putine riscuri si obligatii pentru antreprenori decat in cazul achizitionarii unui autoturism. In plus, prin alegerea serviciului de inchiriere, acestia isi pot reduce cheltuielile cu deplasarile in interes de serviciu si calatoriile de afaceri.

Totodata, o parte dintre companiile care ofera astfel de servicii includ in taxa lunara si taxele ce tin de intretinerea si asigurarea masinii, cum ar fi RCA-ul, reviziile periodice, reparatiile si schimburile anvelopelor. De asemenea, toate costurile cu inchirierea auto pentru business sunt deductibile fiscal 100%, acesta fiind un avantaj major pentru orice afacere.

Printre beneficiile inchirierii business se regasesc si: uneori nu sunt necesare plati in avans, asigurarea, impozitele si taxele de drum incluse, asistenta rutiera 24/7, acoperirea costurilor de devalorizare, asigurarea auto – se ofera o alta masina la schimb in caz de accident.

Inchirierea auto vs. Leasing auto

Serviciul de inchirieri pentru sectorul business pot fi oferite atat de firme de rent a car, cat si de dealerii auto, insa conditiile sunt diferite. Desi ambele servicii implica plata unei rate lunare, cele mai des solicitate servicii de inchiriere de la reprezentante auto sunt leasing-ul financiar si leasing-ul operational.

Dupa cum au evidentiat si specialistii, leasingul financiar este asemanator cu creditul bancar, clientul avand posibilitatea de a cumpara masina la finalul contractului. In plus, toate costurile de intretinere sunt suportate de acesta, pe cand inchirierea de la o firma specializata il scuteste de toate aceste griji, cheltuielile de devalorizare si intretinere fiind asigurate de aceasta.
In schimb, leasingul operational seamana mult mai mult cu serviciul de rent a car, insa contractul in acest caz se semneaza pe minim 24 de luni, fata de firmele specializate, unde pot fi semnate si pe 2 sau 3 luni.

De asemenea, pentru orice tip de leasing este necesara plata in avans, echivalenta cu rata pe 3 luni, in timp ce la Swisorent inchirieri auto se depune o garantie rambursabila. In plus, dealerii si reprezentantele auto pot adauga si alte taxe, cum ar fi taxa de achizitie, taxa de livrare a masinii la domiciliu sau comisionul agentului de vanzari.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.