Din Arta Seductiei

Crezi ca a te indragosti de cineva nu este un fenomen pe care sa-l poti controla? Crezi ca nu poti determina persoana pe care o iubesti sa te iubeasca la randul ei? Daca iubesti pe cineva inseamna ca exista cateva lucruri la acea persoana care te-au determinat sa o iubesti. Si asa cum sunt cateva lucruri care te determina sa te indragostesti de persoana respectiva, la fel poti face si tu cateva lucruri ce o vor determina sa se indragoasteasca la randul ei de tine.

 

Psihologii au descoperit ca inainte de a te indragosti are loc procesul de atractie. Intai suntem atrasi de cineva si abia apoi ne indragostim de aleasa/alesul inimii.  Asta nu inseamna ca pentru a fi atragator sau atragatoare trebuie sa fii un barbat bogat sau o femeie frumoasa, insa trebuie sa stii cum sa manipulezi anumiti factori, care, in ochii altora, sa te faca o persoana atragatoare.

Mentinerea unui echilibru

 

Atunci cand vrei sa cuceresti pe cineva trebuie tot timpul avut in vedere echilibrul dintre o tinta prea usoara si una inaccesibila. Daca lasi impresia ca esti usor de agatat, devii o tina prea usoara si neinteresanta, daca dimpotriva, afisezi un aer de inabordabil(a), intimidezi si lasi impresia ca esti greu de cucerit. Secretul e sa fii undeva la mijloc, sa existe un echilibru, nici prea prea, nici foarte foarte. 🙂

 

Fiecare are propriile standarde, nu va fi atras de cineva mult prea jos sau dimpotriva, mult prea sus, pentru propriile standarde. Standardele fiecaruia se pot aprecia in urma unor discutii sau din urmarirea comportamentului.

 

Trebuie sa reprezinti o provocare pentru cel sau cea pe care vrei sa o cuceresti, insa o provocare accesibila, cu sanse de cucerire.

 

Ideea principala este sa convingi persoana pe care vrei sa o cuceresti ca standardele tale sunt fie la acelasi nivel cu ale ei sau chiar putin mai ridicate dar in acelasi timp accesibile.

 

Nu este nimeni ca mine

 

Un alt factor pentru care oamenii se indragostesc este perceptia ca persoana iubita este unica in felul ei. De fapt cauza suferintei dupa o despartire dureroasa este tocmai senzatia ca nimeni din lume nu va putea inlocui persoana iubita.

 

Prin urmare, daca vrei ca cineva sa te iubeasca la nebunie, trebuie sa convingi acea persoana ca esti unic/unica in lume in felul tau si deci, de neinlocuit. Pentru asta nu trebuie sa faci ceva supra-omenesc sau extraordinar ci repet-o mereu sau pune prietenii sa te ajute si sa ii aminteasca subtil unicitatea ta. Bineinteles ca asta presupune multa subtilitate, imaginatie si creativitate, nu o sa te duci sa ii spui „hei sunt unic/unica in felul meu” ci trebuie sa iti pui in valoare anumite talente si aptitudini care sa ii aminteasca mereu ca esti cel mai bun/cea mai buna.

 

Cerere si Oferta

 

La fel ca in lumea marketingului trebuie sa intuiesti cererile si nevoile acelei persoane, sa iti dai seama ce anume cauta cu adevart si sa ii oferi ceea ce cauta, sa ii satisfaci nevoile. Daca la piata cererea si oferta este legata de produse, in materie de seductie, produsul esti tu. Trebuie sa ghicesti gusturile celuilalt si sa fii pe gustul lui si bineteles, sa exista o cerere din partea celuilalt pentru produsul respectiv. Degeaba ai cel mai bun produs de pe piata daca nu exista cerere.

 

Cea mai frecventa gresala

 

Foarte multi cad in capcana de a crede ca ceea ce ii impresioneaza pe ei ii impresioneaza si pe altii. De exemplu daca pe tine te impresioneaza cineva care are o personalitate debordanta si e foarte sigur pe sine, nu inseamna ca trebuie sa il imiti pentru a-ti cuceri iubitul sau iubita. Poate ca persoana pe care vrei sa o seduci nu apreciaza o asemenea personalitate si se simte intimidata de ea.

 

Vezi mai sus ce spuneam despre cerere si oferta, inainte de a o impresiona trebuie sa afli ce anume o impresioneaza, nu presupune ca o impresioneaza aceleasi lucruri care te impresioneaza pe tine. Vezi care ii sunt cererile si nevoile si abia pe urma incearca sa le satisfaci.

 

Asta e tot?

 

Bineinteles ca nu, dar sunt cativa pasi importanti din arta seductiei, in articolele viitoare vom continua cu alte strategii si ponturi fierbinti in materie de seductie si relatii.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.