Controlul Mintii

Cineva spunea ca bomba atomica este cea mai puternica arma dupa psihologie. In randurile de mai jos veti afla cum niste procedee psihologice simple pot afecta modul in care cei din jurul nostru gandesc si actioneaza.

Care este motorul actiunilor umane?

manipulare reclame

Oamenii sunt determinati sa actioneze pe baza emotiilor care ii controleaza. Emotiile sunt cea mai puternica forma de motivatie, indiferent ca vorbim de actiuni pozitive sau negative.

Emotiile sunt cele care ii determina pe unii sa se sinucida iar pe altii sa isi sacrifice viata pentru a-si salva prietenii, familia sau chiar niste necunoscuti. Prin urmare emotiile sunt cele care ii fac pe oameni sa se comporte intr-un anume fel.

Daca reusesti sa le induci anumite emotii reusesti sa le controlezi si actiunile. Insa faptele declansate de emotii nu sunt aceleasi pentru toti. Unii oameni reactioneaza diferit la emotii similare, unii suporta mai bine decat altii, unii se bucura mai usor, altii sunt mai rezervati si asa mai departe pentru ca exista temperamente diferite.

Cum pot fi controlati indivizii?

In primul rand trebuie inteles modul in care un individ reaztioneaza la anumite emotii. Pentru a-i putea manipula faptele si reactiile trebuie in primul rand sa cunosti dinainte modul in care va reactiona atunci cand ii sunt induse diferite emotii. E valabil atat pentru un singur individ cat si pentru o masa de oameni.

De exemplu daca cunosti temperamentul sefului tau si stii ca dupa ce se enerveaza si tipa la angajati e cuprins de un sentiment de vinovatie, daca vei reusi sa ii induci un sentiment de vinovatie fata de tine, va cauta in acea zi sa te menajeze si sa te ajute cat mai mult. Insa cum ziceam asta presupune ca stii dinainte cum va reactiona sub impulsul diverselor emotii.

Cum poti folosi emotiile pentru a-i controla pe altii

Principalele emotii care determina comportamentul uman sunt:

Frica:  frica inhiba, tempereaza reactiile, este o emotie foarte puternica, o emotie primara, innascuta.

Vinovatia:  sentimentul de vinovatie creaza remuscari si tendinta de a incerca sa-si repare gresala. Sentimentul de vinovatie apare mai ales la cei aflati in posturi de conducere sau intr-o pozitie de superioritate.

Dependenta:  dependenta sau sentimentul unicitatii, individul dezvolta o dependenta fata de un anumit hobby, o anumita activitate sau o anumita persoana. Este o emotie ce intervine in procesul de indragostire, atunci cand vrei sa faci pe cineva sa se indragosteasca de tine trebuie sa ii dezvolti sentimentul de dependenta fata de tine.

Furia: este iarasi o emotie puternica ce determina fapte si actiuni pe masura.

Dupa cum poti observa, a induce anumite emotii cuiva il determina sa actioneze intr-un anumit fel.

Stiind dinainte cum reactioneaza un individ pus in fata unor astfel de emotii, il poti controla si il poti determina sa reactioneze asa cum iti doresti, fara sa depui un efort prea mare.

Gasesti mai multe detalii despre psihologie si controlul mintii pe AflaSecrete.Ro!

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.